Hahn tekent in Friesland: "Beste jaren moeten nog komen"

12 juni 2017, 14:48

SC Heerenveen heeft de opvolger van de vertrekkende Erwin Mulder definitief binnen. Warner Hahn maakt, net als Mulder drie jaar geleden deed, de overstap van Feyenoord naar de club uit Friesland. De Friezen hebben de bijna 25-jarige keeper maandagmiddag officieel gepresenteerd.

Hahn zag geen perspectief bij Feyenoord, waar hij in drie seizoenen geen minuut gekeept heeft. Ten eerste omdat de sluitpost geteisterd werd door een kruisbandblessure, ten tweede omdat hij verhuurd werd aan zowel PEC Zwolle als Excelsior. Bij laatstgenoemde club liet Hahn in de tweede helft van het afgelopen seizoen een goede indruk achter, waardoor Heerenveen hem graag wilde hebben. "Ik wilde hier graag voetballen en de club wilde mij graag hebben. Eén en één was twee. Heerenveen is een mooie club en past bij mijn ambities. Ze draaien meestal mee in de subtop met soms een uitschieter, wie weet gebeurt dat dit jaar weer", hoopt Hahn.

Hahn is ambitieus, maar heeft door zijn kruisbandletsel wel geleerd om niet te ver vooruit te kijken. "Een paar jaar geleden had ik misschien geroepen dat Heerenveen een tussenstap was, maar ben nu totaal niet bezig met een volgende stap. Ik moet hier mijn strepen nog verdienen en wil bewijzen dat ik op eredivisieniveau langere tijd een vaste waarde kan zijn", citeert de clubwebsite de aanwinst. "Ik ben nog jong, maar heb al veel meegemaakt. De mensen mogen het nodige verwachten en ik hoop die verwachtingen waar te maken. Mijn beste jaren moeten nog komen."

Gerry Hamstra, manager voetbalzaken bij Heerenveen, is dik tevreden met de aanwinst. "Warner is een jongen die minuten in de Eredivisie heeft gemaakt en door kan groeien. Hij is een doelman met potentie, anders kom je ook niet bij Feyenoord terecht. Warner is een persoonlijkheid die in de groep zijn mannetje kan staan. Hij is ambitieus en dat zijn wij ook, daardoor waren we het ook snel eens."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen