Van Hanegem kraakt Memphis en duo tv-analytici

12 juni 2017, 08:29

Willem van Hanegem vindt het geweldig dat Wesley Sneijder zich na afgelopen vrijdag met 131 caps recordinternational van Nederland mag noemen, maar heeft verder niet echt genoten van het optreden van Oranje tegen Luxemburg (5-0 winst). De oud-international vond dat er met veel te veel euforie over de nationale ploeg gesproken werd.

"Ik zag John van 't Schip en Pierre van Hooijdonk Oranje analyseren bij de NOS en ik kon bijna niet geloven wat ik die twee allemaal hoorde uitkramen. Van Hooijdonk roept wel vaker de gekste dingen. Hij was nu opeens weer onder de indruk van een elftal dat een armetierig Luxemburg tegenover zich had. Maar de spelers van PEC Zwolle krijgen met Van 't Schip volgens mij komend seizoen een trainer die bij elk balletje breed juichend langs de lijn staat. Ze waren zo enthousiast over helemaal niks", bromt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Ik zag zoveel dingen fout gaan", stelt De Kromme, die aangeeft dat hij niet kapot was van onder anderen Arjen Robben en Wesley Sneijder. "Depay is de volgende speler waar ik zwaar teleurgesteld in was. Bondscoach Dick Advocaat is de zoveelste trainer die Depay wel even denkt te kunnen raken. Maar ik zag het weer niet bij Depay en dat was helaas niet voor het eerst. Ja, als er een vrije trap is, komt hij even heel parmantig naast Robben en Sneijder staan. Waarom hij dat telkens weer doet, is mij een raadsel. Hij neemt die bal toch niet? Maar een geslaagde actie, ik heb het niet gezien. Niet tegen Marokko, niet tegen Ivoorkust en niet tegen Luxemburg. Al die trainers stoppen maar al hun energie in Depay, maar de speler geeft ze maar zelden iets tastbaars terug", aldus Van Hanegem.

"Weliswaar iets minder euforisch dan het duo Van Hooijdonk en Van 't Schip wil ik er nog wel twee pluspunten uitpikken. Stefan de Vrij en Wesley Hoedt zijn twee centrale verdedigers waar Oranje mee vooruit kan", schat Van Hanegem in. "Hoedt kan verdedigen en de kwaliteit van zijn inspeelpass is doorgaans hoog. Dat heeft Oranje nodig, in augustus uit tegen Frankrijk", stelt de voormalig middenvelder, die een zege op Franse bodem dan onwaarschijnlijk acht. "Misschien dat Oranje een klein kansje heeft als de Fransen er de komende maanden onderling weer eens niet uit komen. Dat er weer onrust is bij die haantjes. Ik hoop het maar. Maar als de Franse spelers straks gewoon normaal doen, winnen ze van Oranje. En dan is het WK in Rusland héél ver weg. Benieuwd wat er dan nog over is van de euforie bij al die analytici, na een doodnormale wedstrijd tegen een armetierig C-land als Luxemburg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen