Groep C: Younes scoort bij ruime zege Duitsland op San Marino

Groep C: Younes scoort bij ruime zege Duitsland op San Marino

10 juni 2017 – Duitsland heeft zaterdagavond een gemakkelijke 7-0 zege geboekt op San Marino. Ajax-aanvaller Amin Younes maakte zijn debuut als basisspeler in het elftal van Joachim Löw en tekende ook direct voor zijn eerste treffer. Duitsland blijft ook na de zesde speelronde koploper in groep C.San Marino is de nummer zes in de poule met nog altijd geen enkel punt. Duitsland had dan ook geen enkele moeite met de voetbaldwerg. Na elf minuten opende Julian Draxler de score. Binnen een half uur werd de stand uitgebreid naar 3-0 nadat Sandro Wagner tweemaal trefzeker was. 

Younes maakte zijn basisdebuut bij Duitsland en wist dat direct op te luisteren met een treffer. Nadat hij bij de tweede goal van Wagner al verantwoordelijk was voor de assist, schoot hij de 4-0 zelf binnen. De Ajacied strafte een fout van de doelman van San Marino af. Shkodran Mustafi zorgde ervoor dat de ploegen bij een stand van 5-0 gingen rusten.

In de tweede helft ging de Duitse storm iets liggen. Pas na 72 minuten werd er weer gescoord. Julian Brandt maakte op aangeven van Joshua Kimmich de 6-0. Diezelfde Kimmich was ook de aangever bij de zevende Duitse treffer. Hij stelde Wagner in staat om zijn derde van de avond te maken.

Noord-Ierland-Azerbeidzjan
Noord-Ierland is bezig aan een prima WK-kwalificatiereeks. Zaterdag werd de vierde overwinning geboekt door Azerbeidzjan met 0-1 te verslaan. Daardoor staat het land na zes wedstrijden met dertien punten keurig op de tweede plaats in groep C. 

Als Azerbeidzjan een goede kans wilde blijven maken op deelname aan het WK dan moest er in eigen land gewonnen worden van Noord-Ierland. Beide ploegen zouden dan in puntenaantal gelijk komen te staan. Het duel leek lange tijd doelpuntloos te gaan eindigen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd bezorgde Stuart Dallas de Noord-Ieren echter toch nog de overwinning.

Daardoor doet Noord-Ierland zeer goede zaken. Met dertien punten is het land momenteel de nummer twee in groep C. Ook wanneer nummer drie Tsjechië later op zaterdag wint van Noorwegen is het verschil nog altijd twee punten. Duitsland is de koploper met vijftien punten, maar neemt het in de zesde speelronde nog op tegen San Marino.

Noorwegen-Tsjechië
Voor zowel Noorwegen als Tsjechië lijkt het WK een moeilijk verhaal te gaan worden. De Noren staan voorlaatste terwijl de Tsjechen derde staan in de poule met een achterstand van vier punten op Noord-Ierland. Aan het gelijkspel van zaterdagavond hadden beide ploegen dan ook bijzonder weinig. Theodor Gebre Selassie opende na 36 minuten de score voor Tsjechië. Kort na rust kreeg Noorwegen een strafschop toegewezen die Alexander Søderlund wist te verzilveren. Daardoor eindigde het duel in 1-1.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 14 oktober 2019

  2. zondag 13 oktober 2019