Groep F: Schotland en Engeland gelijk na bizarre slotfase

10 juni 2017, 20:02   Bijgewerkt: 10 juni 2017, 22:56

Schotland en Engeland hebben beiden een punt overgehouden aan het duel van zaterdag in de WK-kwalificatie. Na een bizarre slotfase leek de ploeg van Gareth Southgate te gaan verliezen, maar in blessuretijd was het Harry Kane die voor de 2-2 zorgde.

Op Hampden Park gebeurde de eerste helft niet bijzonder veel. Pas laat in de tweede helft viel het eerste doelpunt. Invaller Alex Oxlade-Chamberlain leek goud waard te zijn voor Engeland toen hij vijf minuten na zijn invalbeurt voor de openingstreffer tekende. Dat was echter buiten Leigh Griffiths gerekend. Hij boog een 0-1 achterstand binnen drie minuten om in een 2-1 voorsprong voor Schotland. De gelijkmaker maakte de aanvaller van Schotland uit een prachtig genomen vrije trap. Nog geen drie minuten later wist hij op vrijwel identieke wijze de 2-1 te scoren.

Toch kreeg de bizarre slotfase nog een staartje. Diep in blessuretijd bezorgde Kane Engeland alsnog een punt. De spits van Tottenham Hotspur kon van dichtbij binnentikken. Engeland blijft koploper in groep F terwijl Schotland weinig opschiet met het gelijkspel en de vierde plaats bezet.

Slovenië-Malta

In eigen huis wist Slovenië een 2-0 zege te boeken op Malta. Josip Ilicic tekende kort voor rust voor de 1-0 en Milivoje Novakovic verdubbelde kort voor tijd de score. Slovenië is de nummer twee in groep F met drie punten achterstand op koploper Engeland. Malta staat op de laatste plaats en wist nog geen enkel punt binnen te halen.

Litouwen-Slowakije

Slowakije blijft in het spoor van Engeland danzij een 1-2 zege op Litouwen. Na een half uur was er de voorsprong via Vladimir Weiss. Marek Hamsik verdubbelde een kwartier na rust de score voor de bezoekers. In de slotminuut deed Darvydas Sernas nog iets terug voor Litouwen. Slowakije is met twaalf punten de nummer twee in groep F. Engeland heeft veertien punten. Litouwen is de nummer vijf en heeft slechts vijf punten na zes duels.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!