Groep E: Jørgensen en Dolberg trefzeker, ook Polen wint

10 juni 2017, 22:46

Denemarken heeft goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plek in poule E van de WK-kwalificatie. Mede dankzij doelpunten van Nicolai Jørgensen en Kasper Dolberg werd er met 1-3 gewonnen van Kazachstan. Voor de Ajacied was het zijn eerste treffer voor Denemarken.

Na iets minder dan een half uur spelen kwam Denemarken op bezoek bij Kazachstan op voorsprong dankzij Feyenoord-spits Jørgensen. Kort voor rust kreeg de ploeg nog een meevaller toen Kazachstan met tien man verder moest na een rode kaart voor Bauyrzhan Islamkhan. Na de pauze verdubbelde Denemarken de voorsprong nadat het land een strafschop kreeg toegewezen. Christian Eriksen schoot vanaf elf meter raak.

Toch kwam Kazachstan nog terug in de wedstrijd. Islambek Kuat zorgde voor de aansluitingstreffer. Met 68 minuten op de klok mocht Dolberg invallen bij Denemarken. Een kwartiertje later tekende de spits voor het eerste doelpunt van zijn interlandloopbaan. Hij bepaalde de eindstand zo op 1-3. Denemarken is momenteel de nummer drie in groep E.

Polen-Roemenië

Een kwartier voor tijd deed Bogdan Stancu nog iets terug voor Roemenië waardoor de wedstrijd in 3-1 eindigde. Polen is de nummer één in groep E met zestien punten, maar liefst zes punten meer dan Montenegro en Denemarken. Roemenië is met zes punten de nummer vier en lijkt het WK wel te kunnen vergeten.

Montenegro-Armenië

Montenegro heeft als nummer twee in groep E goede zaken gedaan. Door een 4-1 zege op Armenië komt het land net als Denemarken op tien punten te staan. Het doelsaldo is echter beter. Tegen Armenië was er al na twee minuten de voorsprong dankzij een treffer van Fatos Beciraj. Een hattrick van Stevan Jovetic zorgde vervolgens voor de overige doelpunten aan de kant van de bezoekers. Ruslan Koryan deed iets terug voor Armenië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen