Koeman: "Niet onlogisch als Ajax naar Laudrup kijkt"

10 juni 2017, 15:24   Bijgewerkt: 10 juni 2017, 16:44

Na een jaar met 'Feyenoorder' Peter Bosz aan het roer, zou Ronald Koeman het niet raar vinden als Ajax weer denkt aan iemand met een verleden bij de club en vooral een connectie met Johan Cruijff. De trainer van Everton noemt zelf Michael Laudrup een hele goede optie voor de vacature.

"Een van de mannen die in mijn tijd bij FC Barcelona onder Johan Cruijff onze aanvallende stijl goed begreep was Michael Laudrup", zo schrijft de oud-trainer van Ajax in zijn column voor De Telegraaf. "Toen ik hem een paar jaar terug in de Premier League actief zag als coach van Swansea City, vond ik het mooi dat ook hij daar opviel met de manier waarop zijn ploeg speelde."

"Swansea speelde aantrekkelijk voetbal en durfde ook tegen de grote clubs echt te voetballen", vervolgt Koeman. "Ik heb geen idee of hij tot de kandidaten behoort bij Ajax na het toch plotselinge vertrek van Peter Bosz, die dicht bij het voetbal van Johan wilde komen bij Ajax. Maar ik zou het niet onlogisch vinden als men naar Laudrup kijkt. Ik heb al vaker gezegd dat het opvallend is hoeveel spelers, die onder Johan bij Barcelona hebben gewerkt, trainer zijn geworden. En de meesten dragen ook zijn voetbal-dna uit."

Laudrup speelde tijdens zijn loopbaan vijf jaar voor Barcelona en één jaar voor Ajax. In zijn carrière als coach heeft hij bij Brøndby, Getafe, Spartak Moskou, Swansea City, RCD Mallorca en twee clubs uit Qatar aan het roer gestaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen