Tevredenheid alom bij Rode Duivels: "Die strijd hebben we nodig"

10 juni 2017, 10:50

België zette vrijdagavond een grote stap richting het WK in Rusland. Het won zelf met 0-2 op bezoek bij Estland, terwijl de twee belangrijkste concurrenten Bosnië en Herzegovina en Griekenland elkaar op een 0-0 gelijkspel hielden. Dit tot grote tevredenheid van bondscoach Roberto Martínez. 

"De tweede goal kwam er wel te laat, maar de clean sheet en het resultaat zijn heel mooi", vertelt de Spanjaard aan Sporza. "Het enige wat telt in deze campagne is winnen. Het doet me ook deugd dat bijvoorbeeld Nacer Chadli een heel goede wedstrijd speelt. Die strijd om de plaatsen hebben we nodig in deze groep."

Ook aanvoerder Vincent Kompany is blij na de 0-2 zege. "We hebben de Esten goed vastgehouden. Ze creëerden geen kansen en waren amper gevaarlijk. Onze taak hier is volbracht. Het gelijkspel in de andere wedstrijd is een onverwacht goed resultaat voor ons."

Vleugelaanvaller Dries Mertens had nog wel het een en ander aan te merken, maar dan ging het vooral om de omstandigheden. "Op televisie was het misschien niet heel duidelijk, maar het veld was echt dramatisch. We moeten ook durven toegeven dat we zelf niet zo goed speelden. Er waren veel slechte passes met hier en daar balverlies tot gevolg. Maar goed, we gaan naar huis met de drie punten en dat is het belangrijkste. Ik ben blij dat we met een overwinning kunnen afsluiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen