De rapportcijfers van Oranje tegen Luxemburg

De rapportcijfers van Oranje tegen Luxemburg

10 juni 2017 – Voor de eerste keer in drie jaar tijd is het Nederlands elftal in drie duels op rij als winnaar van het veld gestapt. Na Marokko (1-2) en Ivoorkust (5-0) werd Luxemburg in De Kuip met 5-0 opzij geschoven. Het was de interland waarin Wesley Sneijder recordinternational werd en waarin Dick Advocaat weer voor het eerst als bondscoach op de bank zat. FCUpdate.nl deelt, zoals na elke interland, rapportcijfers uit.

Jasper Cillessen: 6

Cillessen kreeg de voorkeur boven Jeroen Zoet, met name vanwege zijn optreden tegen Ivoorkust. De reservegoalie van FC Barcelona straalde vertrouwen uit onder de lat, voetbalde prima mee en had een aantal ballen prima klemvast, maar sneed zichzelf in de vingers met een slippertje vlak voor rust. Gelukkig voor Cillessen wist David Turpel niet te profiteren, waardoor de Groesbeker de nul hield.

Joël Veltman: 6,5

Heeft nu drie interlands op rij gespeeld en kan terugkijken op een aardige interlandperiode. De rechtsachter van Ajax, die tegen Ivoorkust zelfs tweemaal scoorde, deed verdedigend gezien geen gekke dingen. Aanvallend was hij ook van waarde: de 3-0 van Georginio Wijnaldum werd gemaakt nadat een lage, harde voorzet van Veltman niet goed weggewerkt door een Luxemburgse verdediger.

Stefan de Vrij: 6

De Vrij speelde zijn eerste interland sinds september 2015, toen Oranje een horroravond beleefde in Konya en met 3-0 van Turkije verloor. Het duel met Luxemburg was een geslaagdere exercitie voor de verdediger, die samen met zijn Lazio-maatje Wesley Hoedt het centrale duo vormde. Hield de nul en was ook goed voor een keurige assist, bij de 4-0 van Quincy Promes. De Vrij miste, en dat bevestigde hij zelf ook, nog wel wat ritme. Dat is ook niet gek, omdat hij pas net weer helemaal fit is.

Wesley Hoedt: 7

Hoedt heeft uitstraling, is krachtig en kan nog prima voetballen ook. De verdediger moet soms iets meer durf hebben aan de bal, maar houdt zich tot dusver staande in Oranje. De Lazio-stopper was zelfs belangrijk bij de 0-1 van Arjen Robben. Na een interceptie bediende Hoedt de aanvoerder in de diepte met een strakke pass. Hij kan mede daarom terugkijken op een goede pot, al waren de Luxemburgse aanvallers nou niet bepaald dreigend.

Daley Blind: 5,5

Blind speelde een vrij anonieme wedstrijd. Kwam verdedigend niet echt in de problemen en kwam aanvallend ook niet echt in het stuk voor. Had een paar knullige momentjes, zoals een bal die over zijn voet over de zijlijn rolde, maar blijft technisch gezien een van de betere verdedigers die rondlopen op de internationale velden.

Kevin Strootman: 6

Strootman knapt veel vuil werk op en liet in deze wedstrijd zien waarom Rudi Garcia, twee jaar geleden zijn coach bij AS Roma, hem als bijnaam 'Er Lavatrice' (De Wasmachine) gaf. In het positiespel deed de middenvelder weinig gekke dingen, maar Strootman zou naar voren toe wel nog wat meer zijn stempel kunnen drukken.

Wesley Sneijder: 7,5

Tja, wat voor cijfer moet je nou aan Wesley Sneijder geven? Sentimenten spelen na de wedstrijd tegen Luxemburg wel een beetje mee in het beoordelen van de aanvallende middenvelder. De spelmaker kroonde zich, nota bene op zijn 33ste verjaardag, met zijn 131ste interland (111 keer basis) tot recordinternational van Oranje. Hij gaf het record glans, door op fraaie wijze voor de 2-0 te tekenen. Sneijder verdient wat ons betreft minimaal een 7,5 en daarnaast nog heel veel respect.

Georginio Wijnaldum: 6,5

In de eerste helft hebben we niet al te veel van Georginio Wijnaldum gezien, maar de middenvelder van Liverpool is terecht een vaste waarde in het Nederlands elftal. Los van zijn 3-0, een afvallende bal na een lage voorzet van Veltman, is Wijnaldum van waarde met zijn dynamiek en loopvermogen. Het is zonde dat Davy Klaassen op de bank zit, maar met Wijnaldum, Sneijder en Strootman in de ploeg is dat wel te verklaren.

Memphis Depay: 5

Waar Memphis in de afgelopen interlands flink aan het opfleuren was, kon hij dit keer niet echt potten breken. In de heenwedstrijd tegen Luxemburg was de aanvaller van Olympique Lyon tweemaal trefzeker, maar deze keer bleef hij steken op één assist. Je kan altijd zien dat Memphis heel goed kan voetballen, maar soms mis je wel een beetje de absolute gretigheid of scherpte. Mede daarom vindt Dick Advocaat ook dat hij voor het doel beter moet worden; het rendement moet omhoog. Werd gewisseld voor Quincy Promes, die meteen trefzeker was.

Vincent Janssen: 6

Redelijk. Dat is het woord waar we het optreden van Janssen het beste mee kunnen omschrijven. Miste al snel een grote kans en had daarna het vizier ook niet echt op scherp staan, maar pikte net als tegen Ivoorkust wel weer een doelpuntje mee. Hij verdiende zelf een pingel en schoot deze weer onberispelijk binnen. Toch was Janssen een van de mindere spelers bij Oranje. Zonde was dat een doelpunt van hem werd afgekeurd wegens buitenspel.

Arjen Robben: 6,5

Brak de ban namens het Nederlands elftal. Hielp in de eerste minuut nog een goede kans om zeep, maar was ruim twintig minuten later wel trefzeker na een goede pass van Wesley Hoedt. Robben zorgde verder voor veel dreiging en was meermaals dicht bij zijn tweede van de avond, maar de Luxemburgse doelman Ralph Schon was op zijn hoede en tikte een paar schoten fraai naast het doel.


Quincy Promes, Jeremain Lens en Nathan Aké kwamen te kort in actie voor een beoordeling.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 januari 2020

  2. donderdag 23 januari 2020