Poule A: Frankrijk bewijst Oranje slechte dienst met nederlaag

9 juni 2017, 22:59   Bijgewerkt: 10 juni 2017, 00:06

Frankrijk heeft Oranje vrijdagavond een slechte dienst bewezen door te verliezen van Zweden. Het gelijk opgaande treffen in Stockholm leek lange tijd af te stevenen op een terechte 1-1. Doelman Hugo Lloris ging in de slotfase echter in de fout en dit werd genadeloos afgestraft door oud-PSV'er Ola Toivonen, die vanaf de middellijn de drie punten binnenhaalde voor Zweden. 

Met nog vier kwalificatiewedstrijden staat Nederland drie punten achter op Frankrijk én Zweden, in de wetenschap dat het beide landen nog treft. Goed nieuws was wel de nederlaag van Bulgarije op bezoek bij Wit-Rusland, dat met 2-1 won.

Giroud

Zweden had niet veel tijd nodig om van deze tegenvaller te bekomen. Nog voor rust wist Jimmy Durmaz de eerste Zweedse kans te benutten. Linksback Benjamin Mendy wilde het kopduel met Marcus Berg aangaan, maar sprong onder de bal door. Hierdoor kwam zijn directe tegenstander Durmaz volledig vrij en kon de middenvelder van het Franse Toulouse tegendraads binnenschieten.

Levendig

Bulgarije

Bulgarije begon als nummer drie van poule A aan de avond, maar is inmiddels ingehaald door Oranje. De Bulgaren verloren in Borisov met 2-1 van Wit-Rusland, dat voor Oranje geen bedreiging meer vormt. Mikhael Sivakov opende voor rust vanaf elf meter de score, waarna Pavel Savitsky tien minuten voor tijd de wedstrijd besliste. De aansluitingstreffer van Georgi Kostadinov kwam te laat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen