Willem II staat op punt van aankoop eigen stadion

9 juni 2017, 21:35

Willem II is op weg om hun thuishaven te kopen van de gemeente Tilburg. Hierover zijn afspraken vastgelegd in een intentieovereenkomst. Daarmee gaat Willem II kosten van een voorgenomen verbouwing voor eigen rekening nemen. Het Koning Willem II stadion is toe aan een opfrisbeurt.

De overeenkomst is opgesteld na een motie in de gemeenteraad, waarin gesproken werd over de veiligheid van het stadion. "Met goed gastheerschap en veiligheidsmaatregelen in en rond het stadion maken we voetbal weer tot een leuk en toegankelijk evenement", zegt burgemeester Peter Noordanus op de website van de Tricolores. "Daarvoor zijn investeringen aan het stadion noodzakelijk."

Willem II-directeur Berry van Gool vult aan: "Het stadion is verouderd en heeft een opknapbeurt zeker nodig. Een verbouwing leidt tot een hogere veiligheid en een betere stadionbeleving van onze supporters, sponsoren en overige bezoekers. Daarnaast is een modernisering van het stadion nodig om niet achterop te raken op andere Eredivisie-stadions. Er moet nog veel huiswerk gedaan worden, maar we zijn uiteraard erg blij met deze intentieovereenkomst."

Het verkoopplan wordt de komende maanden verder uitgewerkt. Volgens Willem II gaat een voorstel nog voor het einde van dit jaar naar de gemeenteraad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen