Solanke helpt Engeland aan eerste finale jeugd-WK

Solanke helpt Engeland aan eerste finale jeugd-WK

8 juni 2017 – Engeland en Venezuela staan in de finale van het WK onder twintig jaar, gehouden in Zuid-Korea. Mede door twee doelpunten van oud-Vitesse-speler Dominic Solanke klopten de Engelsen Italië met 1-3. Nooit eerder stond Engeland in de finale van dit jeugdtoernooi. Venezuela had strafschoppen nodig om Uruguay te verslaan.Italië kende tegen de Young Lions een bliksemstart, met de 1-0 van Riccardo Orsolini (Juventus) twee minuten na het het beginsignaal. Engeland liet het het duel in de tweede helft kantelen. Solanke, in het verleden door Chelsea verhuurd aan Vitesse, profiteerde van een fout van Italië-doelman Andrea Zaccagno (Pro Vercelli). De Italiaan bokste de bal in de voeten van de Liverpool-aankoop, die het leder in het lege doel schoot.

De Engelsen roken bloed en zetten door. Een klein kwartier voor tijd tekende Ademola Lookman (Everton) voor de voorsprong. In de slotfase ging Italië op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg het de deksel op de neus. Met een schot van ver zorgde Solanke voor de genadeklap.

Uruguay – Venezuela
Voor Uruguay waren de druiven heel erg zuur. De Zuid-Amerikanen leken op weg naar de finale. Nicolas de la Cruz (Liverpool FC Montevideo) had zijn land vanaf de penaltystip op voorsprong geschoten, de gelijkmaker van Samuel Sosa (Deportivo Táchira) viel pas in blessuretijd. In de uiteindelijke strafschoppenserie was Venezuela te sterk.

Venezuela en Engeland strijden zondag in Suwon om de wereldtitel. Uruguay en Italië spelen diezelfde dag de troostfinale.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020