De Ligt: "Start bij Oranje natuurlijk anders voorgesteld"

8 juni 2017, 09:03

Matthijs de Ligt kende bij Ajax een indrukwekkende doorbraak in het betaalde voetbal en werd daarom zelfs al op 17-jarige leeftijd opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar de piepjonge verdediger kende een teleurstellende start bij de nationale ploeg. Na een verschrikkelijk debuut met twee fouten tegen Bulgarije volgde in zijn tweede interland een rode kaart tegen Marokko. Hij hoopt snel op beterschap.

"Of ik revanchegevoelens heb? Nee, dat niet", zegt De Ligt in gesprek met de NOS over zijn ongelukkige start bij het Nederlands elftal. "Maar natuurlijk had ik het mij anders voorgesteld. Nu kan ik er niets meer aan doen. Hopelijk kom ik er in de volgende interland wat gelukkiger uit", aldus De Ligt.

Hoe vervelend het begin van De Ligt bij Oranje ook was, het is uiteindelijk allemaal ervaring die hij in zijn rugzak kan stoppen. "Ik wil zo veel mogelijk meepikken om mijn eigen niveau omhoog te krikken", vertelt de Ajacied, die uiteindelijk wel gewoon zoveel mogelijk wil spelen. "Dat hoort bij het leerproces. Ik ben hier niet om alleen maar ervaring op te doen", zegt De Ligt, die op dit moment nog wel minder ervaren is dan concurrenten als Stefan de Vrij en Wesley Hoedt. "Maar wat is ervaring? Kwaliteit is leidend, denk ik. Maar natuurlijk is het voor mij als jonge speler lastiger om de concurrentiestrijd te winnen. Het enige dat ik kan doen is hard werken en mezelf laten zien."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen