Vlaar blikt terug op seizoen: "Rollercoaster aan emoties"

7 juni 2017, 13:58

Het seizoen van AZ valt in één woord te beschrijven als wisselvallig. De Alkmaarders wisten te overwinteren in Europa, maar gingen hard onderuit tegen Olympique Lyon. Ook werd de bekerfinale gehaald, die vervolgens werd verloren van Vitesse. Door een nederlaag tegen FC Utrecht in de play-offs speelt AZ komend jaar ook niet Europees. Ron Vlaar bescheef het seizoen als een 'rollercoaster aan emoties.'

"Ik weet niet of ik ooit een seizoen heb gehad dat zo snel naar boven en weer naar beneden ging. Dit was echt een extreem jaar", zegt Vlaar tegenover FOX Sports. "Het was een rollercoaster aan emoties. We hebben dit seizoen niet laten zien wat we kunnen. En dat is teleurstellend. Veel factoren hebben hierbij een rol gespeeld. Het is in ieder geval iets waar ik veel mee bezig ben in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Er moet meer stabiliteit komen. Daar gaan we aan werken. Ik ben er van overtuigd dat het ook zeker iets mentaals is."

Vlaar stelt ook dat hij daar zelf een rol in heeft gespeeld en is dan ook niet helemaal tevreden over zijn prestaties tijdens een seizoen. "Er werd van mij ook gedacht dat ik alles wel even neer zou zetten. Ik ben echt een gevoelsmens en ik zou willen dat ik daar meer grip op had", stelt de routinier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen