Steijn en Post overtuigd: "VVV is klaar voor de Eredivisie"

12 juni 2017, 09:37   Bijgewerkt: 12 juni 2017, 10:15

Met twee vingers in de neus werd VVV-Venlo afgelopen seizoen kampioen in de Jupiler League. Het betekent dat de eredivisieclubs na de zomer weer de bekende trappen van de immer sfeervolle Koel zullen betreden. Zijn de Venlonaren na vier opbouwjaren op het tweede niveau klaar voor de rentree in de Eredivisie? Absoluut, zeggen coach Maurice Steijn en captain Danny Post tegen FCUpdate.nl.

Het net zo herkenbare als irritante nummer 'Alles heej is VVV' is volgend seizoen weer te horen voor alle eredivisionisten, die weer een bezoekje naar Venlo kunnen inplannen. Omdat de Venlose grasmat in een kuil ligt, moeten de spelers op hun noppen ongeveer vijftig tredes trotseren. Naar beneden, en dus ook weer naar boven. De langste stadiontrap van Europa past in het plaatje van de sympathieke club uit Limburg, voor wie Steijn en Post passende uithangborden zijn. Met passie en enthousiasme vertellen de trainer en kapitein dat VVV de afgelopen jaren echt weer iets moois opgebouwd heeft. Het tijdperk met surprises als Keisuke Honda, Michael Uchebo, Ahmed Musa en Maya Yoshida heeft plaatsgemaakt voor een tijdperk met een zorgvuldig samengesmeed team.

Nummer 10 = nummer 1

De Koel

De Koel

"Het is geweldig dat we geen play-offs hoefden te spelen en meteen promoveerden. Ik heb er lang op gewacht", zegt Steijn, die verkozen werd tot Trainer van het Jaar in de Jupiler League. "Dat maakt het hele verhaal nóg meer bijzonder. Het is de ultieme waardering en maakt het seizoen voor mij echt af", aldus de oefenmeester. Aanvoerder Post vult aan: "Het was een prachtig jaar, waarin we al lang wisten dat het kampioenschap eraan zat te komen. De druk was daarom uiteindelijk niet heel groot. Die was veel meer aanwezig geweest als de voorsprong op Jong Ajax kleiner was geweest."

Verstandig beleid als de basis

Dat resulteerde dit jaar dus in het kampioenschap. "De sleutel tot succes is goed beleid voeren, rustig blijven als het even tegenzit en zorgen dat je de juiste spelers bij elkaar zet. Dat is ons verhaal", verklaart Steijn. "VVV is een verstandige club. We hebben goede keuzes gemaakt en prima spelers binnengehaald met beperkte middelen. VVV creëert van bovenaf ook rust. De club geeft mij de tijd en ruimte om de ploeg te ontwikkelen. Je ziet waar dat toe heeft geleid", aldus Steijn. "En we hebben ook grote talenten. Tristan Dekker bijvoorbeeld. Eigenlijk nog A-junior, maar lid van Oranje onder 19 en basisspeler bij ons. Of Vito van Crooij, die als enige Jupiler League-speler voor Jong Oranje speelde, veertien goals heeft gemaakt en ook pas 21 is."

Klaar voor de Eredivisie

"Nu wordt het waarschijnlijk hetzelfde verhaal", denkt Post. "Veel jongens hebben een doorlopend contract en de club wil met flink wat spelers verder. Misschien hebben we iets meer versterkingen nodig omdat we de Eredivisie in gaan, maar het is ook belangrijk dat het gros van de spelers blijft", aldus de captain van VVV. "En als ik kijk naar de clubs onderin het rechterrijtje van de Eredivisie, dan denk ik niet dat we daar voor onderdoen. We zijn gelijkwaardig, zeker als we in de breedte nog versterking krijgen. De organisatie van VVV is er ook klaar voor. Na de vier jaren in de Jupiler League zijn de financiën beter op orde. De hele club is er klaar voor."

"Gewoon de Eredivisie in met VVV"

Het zou goed kunnen dat er binnenkort witte rook te zien is bij De Koel, vanwege een contractverlenging van Steijn. De coach wordt weleens in één adem genoemd met andere clubs, maar lijkt zijn toekomst aan VVV te verbinden. "Ik heb duidelijk uitgesproken dat ik er met VVV een mooi seizoen van wil maken in de Eredivisie, met handhaving als doelstelling. Dat is zoals het is. Met geruchten en berichten uit binnen- en buitenland kan ik verder niets. Dat is niet relevant. Ik ben ook met VVV in gesprek om eventueel langer bij de club te blijven", stelt Steijn.

De succescoach werd onder meer genoemd bij Ipswich Town. "Alles wat eventueel naar mij toe zou komen, moet beduidend beter zijn dan VVV. En dat is tot nu toe nog niet het geval. Ik heb eerder de kans gehad om naar een andere club te gaan, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik heel erg geloofde in het verhaal van VVV en mijn spelersgroep. Dat geloof heb ik nu nog steeds."

"Net als de trainer zeg ik ook dat ik volgend jaar bij VVV zit, maar dat je in het voetbal nooit weet hoe het loopt", houdt ook Post een kleine slag om de arm. "Als er een bod komt en de club gaat akkoord, dan kan je zomaar weg zijn. Maar natuurlijk wil je met deze groep, zeker nu de sfeer zo goed is dankzij het behaalde kampioenschap, de Eredivisie in. In het voetbal heb je echter nooit zekerheid. Je moet realistisch zijn: als die mooie stap zich aandient, dan moet je dat misschien wel doen omdat die kans anders niet meer komt. Als er iets moois komt, dan ga je toch nadenken. Maar ik vind het prachtig dat ik als aanvoerder kampioen ben geworden met VVV. Dat was ook echt mijn doel toen ik vorig jaar bijtekende, terwijl ik ook naar eredivisieclubs kon. En nu het gelukt is om kampioen te worden, wil ik ook gewoon de Eredivisie in met VVV."

Door: Koen Jans

[photo,105925,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen