Groenendijk: "Kanon één van de meest onderschatte spelers"

4 juni 2017, 13:15

Het Nederlands elftal treft zondagavond in De Kuip Ivoorkust. Voor de Eredivisie-spelers in de selectie van Oranje is ADO Den Haag-verdediger Wilfried Kanon alvast een bekende. Hij kan in Rotterdam zijn 21ste interland spelen voor de Ivorianen.

De pas 23-jarige Kanon heeft dus al de nodige ervaring met interlandvoetbal en was ook dit seizoen bij ADO één van de sterkhouders. Trainer Alfons Groenendijk durft zelfs wel te stellen dat de verdediger één van de meest onderschatte spelers van de Eredivisie is. "Hij is een typisch Afrikaanse verdediger: hard, fysiek sterk, snel. Maar wat mij vooral in hem bevalt, is dat hij goed vooruit kan verdedigen. En aan de bal is hij ook niet slecht. Bij mij was hij een van de belangrijkste spelers in de wederopstanding na de winterstop", zegt de trainer tegenover de NOS.

Groenendijk beseft dat ADO Den Haag waarschijnlijk niet het plafond van Kanon is. De trainer hoopt echter dat de verdediger behouden kan worden. "Hij is gewoon international van Ivoorkust en staat nog aan het begin van zijn carrière, dus hij kan zeker nog stappen maken. Ik heb de club geadviseerd om te proberen Kanon te behouden. Ik heb maar drie namen genoemd, dus dat zegt genoeg. Maar je weet het nooit."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen