Johansson verlaat AZ: "Ben hier volwassener geworden"

4 juni 2017, 11:50

Mattias Johansson speelde vijfenhalf seizoen in dienst van AZ. Zijn contract bij de Alkmaarders loopt af en de Zweed liet eerder al weten toe te zijn aan een nieuw avontuur. Na 176 officiële wedstrijden voor de club, kijkt hij positief terug op zijn tijd in Nederland.

De nu 25-jarige Johansson vindt dat hij vooral volwassener geworden is in zijn tijd bij AZ. "Nu denk ik meer na. Toen ik jonger was deed ik dingen gewoon. Ik wilde mezelf toen ook meer bewijzen en was hongeriger. Het gaat op een gegeven moment op de automatische piloot. Dan ben je toe aan een nieuwe prikkel. Na een jaar of twee wil het publiek ook vers bloed. Dat hoort erbij. Ik ken mijn kwaliteiten en dat is het belangrijkst", zegt hij op de officiële website van de Alkmaarders.

Johansson heeft nog geen nieuwe werkgever en dus wordt een groot deel van de zomer besteed aan het vinden van een nieuwe club. "Ik heb nooit de druk gevoeld dat ik een stap móest maken. Nu ben ik 25 en kijk ik er naar uit om iets nieuws te proberen. Een nieuw land, een nieuwe uitdaging en een andere cultuur", licht hij zijn besluit om te vertrekken nog eens toe. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen