Advocaat tevreden met derde plek: "Nu terug naar huis"

3 juni 2017, 20:06

Dick Advocaat sloot zaterdag het seizoen met Fenerbahçe redelijk af. Door de 1-3 overwinning op Adanaspor eindigde de club als derde in de Turkse Süper Lig waardoor het een extra voorronde voor de Europa League wist te vermijden. De trainer verlegt zijn aandacht nu naar het Nederlands elftal.

Ondanks een licht teleurstellend seizoen voor Fenerbahçe kon Advocaat uiteindelijk leven met de derde plaats. "Er zat denk ik niet meer in. Besiktas en Istanbul Basaksehir waren gewoon beter", aldus de trainer na afloop tijdens de persconferentie. "Als er een paar aankopen worden gedaan, dan staat hier volgend jaar een team dat gewoon weer mee kan doen om de titel. Ik ben tevreden met de derde plek."

Zelf is Advocaat volgend seizoen werkzaam als bondscoach van het Nederlands elftal. "Ik heb hier een mooie tijd gehad. Ik zal altijd positief terug denken aan mijn tijd in Turkije. De Turkse Süper Lig is een zware competitie en ik ben blij dat ik deze ervaring heb. Nu is het voor mij tijd om terug naar huis te gaan", besloot hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen