Kompany spreekt over afscheid bij België: "Kans is groot"

2 juni 2017, 14:59

Vincent Kompany denkt na het WK in Rusland te stoppen als international. De 31-jarige Belg keerde deze week terug bij de Rode Duivels. De verdediger ontbrak anderhalf jaar door allerlei blessureleed. Zijn volgende, gedroomde stap, is het eindtoernooi in 2018.

"Rusland is een geweldige motivatie geweest de voorbije maanden. Dat is een belangrijk doel", zegt Kompany tegen Sporza. "Ik wil een geweldig WK beleven in 2018. En nadien? De kans is groot dat volgend seizoen mijn laatste is bij de nationale ploeg."

Kompany is deze interlandperiode opgeroepen voor de oefenwedstrijd van maandag tegen Tsjechië en de WK-kwalificatiewedstrijd van volgende week vrijdag tegen Estland. "Op dit moment voelt alles goed aan", zegt de speler van Manchester City over zijn fysieke gesteldheid. "Ik ben wel soberder geworden dan vroeger. Ik geniet van uitvoetballen. Dat heeft Guardiola graag."

België is halverwege de kwalificatiecampagne en ligt op koers voor het WK. Echter is het verschil met de nummer één van de poule en nummer drie slechts drie punten.

Lees ook: Kompany na anderhalf jaar terug bij Rode Duivels

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen