Heraclied Gosens naar Serie A: "Ongelofelijke transfer"

2 juni 2017, 11:33

Nog geen vijf jaar geleden speelde Robin Gosens nog amateurvoetbal, maar de linksachter heeft met zijn prestaties bij Heracles Almelo een mooie transfer afgedwongen. De 22-jarige back tekent een driejarig contract bij Atalanta Bergamo, met een optie voor nog een seizoen.

Gosens wordt dus ploeggenoot van Hans Hateboer. De rechtsback verkaste afgelopen winter van FC Groningen naar Atalanta, dat knap als vierde eindigde in de Serie A en zodoende Europees voetbal gaat spelen. "Voor mij is dit een ongelofelijke transfer", zegt Gosens op de website van Heracles. "Ik ga naar de nummer vier in een topcompetitie als de Serie A en speel dus komend jaar in de Europa League."

"Ik heb twee prachtige jaren gehad bij Heracles Almelo. De club heeft mij de kans gegeven om me door te ontwikkelen, daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Ik zal de mensen in Almelo zeker gaan missen, maar blijf de club vanuit Bergamo op de voet volgen", aldus Gosens, die twee seizoenen geleden overkwam van Vitesse en in het verleden ook een seizoen uitgeleend werd aan FC Dordrecht.

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma van Heralces: "Wij gunnen Robin deze mooie overstap van harte. Hij heeft zich de afgelopen twee seizoen uitstekend gemanifesteerd, als voetballer en als mens. We zijn er ook best een beetje trots op dat we nu een speler afleveren aan de nummer vier van een Europese topcompetitie."

In gesprek met FOX Sports geeft Gosens aan dat hij komend seizoen in de schaduw van Italiaans international Leonardo Spinazzola gaat opereren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen