De Jong vindt Utrecht mooie club voor Van de Streek

2 juni 2017, 15:24

Sander van de Streek is op weg van SC Cambuur naar FC Utrecht. Diverse media schatten in dat de aanvallende middenvelder, die in de tweede seizoenhelft ook als spits opgesteld werd in Leeuwarden, vandaag nog zal tekenen bij de nummer vier van de Eredivisie. Een goede keuze, vindt Henk de Jong. Dat zei de trainer van De Graafschap onlangs tegen FCUpdate.nl.

"Ik vind het fantastisch hoe Van de Streek zich ontwikkeld heeft", zegt De Jong over zijn voormalig pupil, die hij tussen 2014 en 2016 onder zijn hoede had bij Cambuur. De trainer weet nog goed hoe de samenwerking met de aanvaller tot stand kwam. "Ik herinner me nog een gesprek met Sander in Meppel. Ik heb toen tegen hem gezegd 'als jij wil komen, dan kom je'. Hij reageerde meteen 'dan kom ik'", blikt De Jong terug. "We hebben daar beiden geen spijt van gehad."

De Jong leeft op als hij over Van de Streek praat. "Hij is een fantastisch mens, echt een mooie jongen om mee te maken. En hij heeft ook gewoon veel kwaliteit. Hij heeft een neusje voor de goal en is heel doelgericht", aldus de coach van De Graafschap. De Jong vindt de tijd rijp voor Van de Streek om een stap hogerop te maken. "FC Utrecht is een mooie club voor hem", zegt hij. "Ik geniet van zijn ontwikkeling. Het zijn ook mijn eigen jongens hè, ik vind het prachtig als ze het goed doen. Dat blijft ook altijd zo. Dat heb ik ook met jongens als Erik Bakker (naar PEC Zwolle, red.) en Martijn Barto. Genieten", besluit De Jong.

De Jong ging tegenover FCUpdate.nl ook in op de ontwikkeling van Jamiro Monteiro en trainers Spike Hulshoff en Arne Slot. Deze teksten verschijnen later nog op onze website.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen