Welshe geste voor daklozen: op zelfde veld als legendes

1 juni 2017, 11:01

Het is aftellen tot de Champions League-finale tussen Real Madrid en Juventus, die komende zaterdag in het Millennium Stadium in Wales gespeeld zal worden. Maar voordat het zover is, zullen er eerst daklozen spelen op een veld dat later betreedt wordt door legendes als Ryan Giggs, Ian Rush, Roberto Carlos, Clarence Seedorf, Ruud Gullit en Luis Figo. Deze iconen spelen donderdag de 'Ultimate Champions Match' op een nieuw, drijvend veld in de haven van Cardiff.

Omdat de overheid van Wales tienduizend pond subsidie beschikbaar heeft gesteld, kunnen twintig daklozen deelnemen aan het WK voor daklozen in Oslo van later dit jaar. In het kader van dit mondiale evenement en het maatschappelijke gebaar voor daklozen wordt een duel voor de legendewedstrijd georganiseerd. Van ongeveer 750 daklozen zijn er ongeveer twintig gekozen om Wales te vertegenwoordigen op het WK. Het mondiale evenement voor daklozen wordt vanaf 2003 georganiseerd.

"Dit is prachtig, echt geweldig", zegt Keri Harris van de straatvoetbalbond van Wales tegen de BBC over de kans die de daklozen krijgen. "Ze mogen op hetzelfde veld, in dezelfde ArenA , staan als de legendes. Dat helpt erg om te laten zien dat dakloze mensen hetzelfde zijn als ieder ander."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen