De rapportcijfers van het Nederlands elftal tegen Marokko

1 juni 2017, 10:09   Bijgewerkt: 1 juni 2017, 12:47

Het Nederlands elftal sprokkelde woensdag belangrijke punten voor de FIFA-wereldranglijst bij elkaar, door met 1-2 te winnen bij Marokko. Dankzij goals van Quincy Promes en Vincent Janssen was de aansluitingstreffer van Mbark Boussoufa niet genoeg voor de thuisploeg. FCUpdate.nl stelt, zoals na elke interland, weer een rapport samen.

Jeroen Zoet: 5

Joël Veltman: 5,5

Slaagt er nog niet echt in om zijn kans te pakken bij het Nederlands elftal. Hij krijgt genoeg speelminuten, maar is nog steeds geen zekere factor. Dat bleek ook na ruim vijftig minuten spelen, toen hij Boufal in de gelegenheid stelde om het doel van Jeroen Zoet onder vuur te nemen. Veltman is een verdediger die goed kan voetballen, maar moet zorgen dat de schoonheidsfoutjes eruit gaan.

Matthijs de Ligt: 5,5

Wesley Hoedt: 6

Bij Lazio Roma beleefde Wesley Hoedt een uitstekend seizoen, waardoor hij zijn kans kreeg bij Oranje. De verdediger heeft het in zich om te slagen in de nationale ploeg. In zijn derde interland hield Hoedt zich staande, maar je zou nog wel wat meer van hem kunnen verwachten bij standaardsituaties en voorzetten vanaf de zijkant. Incasseerde een paar keer een tik, vooral van de wilde Belhanda, maar deelde zelf ook uit. Dat is het mooie aan Hoedt: er staat wel iemand.

Nathan Aké: 6,5

Speelde pas zijn vierde interland, maar stond te voetballen alsof hij al veel meer ervaring in Oranje had. De middenvelder van Feyenoord had een aantal goede intercepties en ingrepen en stond z'n mannetje. Grappig was dat hij Karim El Ahmadi, zijn maatje op het middenveld van Feyenoord, meerdere malen tegenkwam.

Jens Toornstra: 6

Steven Berghuis: 5

Verdedigde een aantal keren prima mee, maar was onzorgvuldig en vooral ook inspiratieloos aan de bal. Berghuis was een van de minste pionnen bij Oranje en werd ook na de eerste helft gewisseld voor Marten de Roon. Doet er goed aan om ook eens buitenom langs zijn tegenstander te gaan, aangezien hij nogal telefoneert dat hij zijn linker gaat zoeken.

Memphis Depay: 6

Was veruit de beste man in de vorige interland, de 1-2 nederlaag tegen Italië. Memphis speelde in Agadir wederom met vertrouwen, wat ook wel bleek uit zijn prachtige actie en assist bij de 0-1 van Promes. Ook al gleed Nordin Amrabat weg, Memphis profiteerde knap. Daarna werd het te achteloos bij de speler van Olympique Lyon. Zo verscheen hij in de tweede helft in kansrijke positie, maar nam hij de bal niet goed aan. Memphis werd in de slotfase naar de kant gehaald voor Nick Viergever, als gevolg van de rode kaart voor De Ligt.

Quincy Promes: 8

Vincent Janssen: 7

Kreeg toch weer de voorkeur boven Bas Dost, die dankzij 34 goals voor Sporting CP achter Lionel Messi tweede werd in de strijd om de Gouden Schoen. Werkt zich altijd een slag in de rondte en was op zoek naar een doelpunt. In de eerste helft stuitte hij nog op de vuisten van Munir Mohand Mohamedi, maar na een uurtje was het prijs. Janssen controleerde een voorzet van Promes en werkte beheerst af. Het was zijn vijfde goal in elf interlands. Een prima moyenne.

Marten de Roon: 6

Kwam meteen na rust in het veld voor Steven Berghuis. Het begon een beetje met harken op het middenveld, maar daarna werd het wat beter. De Roon, die met Middlesbrough gedegradeerd is, pakte een domme gele kaart, maar gaf wel de 'voorassist' bij de goal van Janssen. De middenvelder is door zijn invalbeurt in Agadir niet meer de speler met de minste minuten in Oranje: dat is nu weer Otman Bakkal.

Bas Dost

Te kort voor beoordeling.

Wesley Sneijder

Te kort voor beoordeling. Nog één interland verwijderd van recordinternational Edwin van der Sar.

Nick Viergever

Te kort voor beoordeling.

[photo,106835,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen