Kompany na anderhalf jaar terug bij Rode Duivels

30 mei 2017, 14:14

Vincent Kompany maakt na ruim anderhalf jaar zijn rentree bij de nationale ploeg van België. De Rode Duivels bereiden zich voor op hun interlandperiode, bestaande uit een oefenduel en een WK-kwalificatiewedstrijd. Bij Engeland is Nathaniel Clyne afgehaakt.

De oproep van Kompany is bijzonder, omdat de verdediger van Manchester City in oktober 2015 voor de laatste keer in actie kwam voor de Belgen. Kompany kende veel blessureleed, waardoor hij ook het EK van vorig jaar miste. Nu gaat het weer de goede kant op.

"Niet ik, maar Vincent heeft zichzelf geselecteerd", citeert Sporza bondscoach Roberto Martinez. "Hij heeft na een lange afwezigheid acht wedstrijden op een rij gespeeld. Dat is spectaculair. Er zijn niet veel spelers die zulke cijfers na een lange blessure kunnen overleggen."

Martinez maakte dinsdag de Belgische selectie bekend. Onze zuiderburen oefenen maandag tegen Tsjechië en treffen die vrijdag erna Estland voor in hun WK-kwalificatiecampagne.

Engeland

Clyne ontbreekt in de interlandperiode van Engeland, meldt de Engelse bond. De rechtsback van Liverpool is geblesseerd afgehaakt. Hij moet het kwalificatieduel met Schotland van volgende week zaterdag en de oefenwedstrijd tegen Frankrijk (dinsdag 13 juni) aan zich voorbij laten gaan. Opvallend is verder dat Wayne Rooney niet tot het keurkorps van The Three Lions behoort.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen