Officieel: Borussia Dortmund ontdoet zich van Tuchel

Officieel: Borussia Dortmund ontdoet zich van Tuchel

30 mei 2017 – De dagen van Thomas Tuchel als trainer Borussia Dortmund lijken geteld te zijn. Bild pakt dinsdagmiddag uit met het bericht dat de Duitse topclub afscheid genomen heeft van de 43-jarige trainer. Dat is opvallend, aangezien de innovatieve oefenmeester afgelopen weekend nog de DFB Pokal wist te winnen dankzij een 2-1 zege op Eintracht Frankfurt.Bild claimt dat in een gesprek van slechts 21 minuten tussen Tuchel, diens adviseur Olaf Meinking en de clubleiding van Dortmund werd besproken om de samenwerking te beëindigen. De breuk zou geïnitieerd zijn door Dortmund, dat de vertrekkende coach maar liefst 2,9 miljoen euro als gouden handdruk zal meegegeven.

Er heerste de afgelopen tijd al wat interne onvrede over Tuchel, die door aanvoerder Marcel Schmelzer openlijk bekritiseerd werd wegens het passeren van Nuri Sahin voor de bekerfinale. Het laat onverlet dat Tuchel de coach is met het hoogste puntenmoyenne (2,09 punten per duel) in de geschiedenis van Dortmund.

De naam van OGC Nice-coach Lucien Favre zingt rond als de mogelijke vervanger van Tuchel. De Franse nummer drie zou wel meer dan 5 miljoen euro willen hebben voor de trainer.

Tuchel eindigde afgelopen seizoen met Dortmund op de derde plaats in de Bundesliga, achter kampioen Bayern München en nummer twee RB Leipzig. Een mooi feitje: Tuchel verloor geen enkele thuiswedstrijd in de Bundesliga met Dortmund.

Update: Dortmund maakt ontslag Tuchel officieel
Borussia Dortmund heeft het vertrek van Tuchel een half uur na het bericht van Bild via de officiële clubkanalen bevestigd. De achtvoudig kampioen van Duitsland stelt dat de breuk met de coach het resultaat is van een proces dat al langer gaande was. De topclub wil verder geen details prijsgeven over het ontslag van Tuchel.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 15 oktober 2019

  2. maandag 14 oktober 2019