Eredivisie-bekende Joachim niet inzetbaar tegen Oranje

30 mei 2017, 12:05

Het Nederlands elftal hoeft in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op vrijdag 9 juni geen rekening te houden met Aurélien Joachim. De voormalig spits van RKC Waalwijk en Willem II kampt met een schorsing en kan daarom niet zijn opwachting maken tegen Oranje.

Joachim, in de WK-kwalificatiecampagne van Luxemburg goed voor vier van de zes doelpunten, is geschorst omdat hij in het met 1-3 verloren thuisduel met Frankrijk zijn tweede gele kaart pakte. Bondscoach Luc Holtz heeft de geschorste spits ook thuisgelaten voor de oefeninterland tegen Albanië, die komende zondag gespeeld wordt.

Luxemberg is de nummer laatst in de WK-kwalificatiegroep van Oranje, dat zelf op de teleurstellende vierde plaats staat, achter Frankrijk, Zweden en Bulgarije. Op Luxemburgse bodem won Nederland dankzij twee goals van Memphis Depay met 1-3. Marten de Roon debuteerde toen aan de zijde van de ploeg van de toenmalige bondscoach Danny Blind.

In oktober ging Joachim in op de status van Luxemburg in het internationale voetbal, die volgens de spits steeds groter wordt. "Het is als dag en nacht", zei Joachim over het verschil tussen het Luxemburg van nu en het Luxemburg van een aantal jaren terug. "In Europa moet iedereen waakzaam zijn tegen de kleine landen, ook tegen ons. We speelden eerst met elf man achter de bal en kwamen amper over de middenlijn heen, maar we proberen ons te verbeteren en meer vooruit te voetballen", besloot de oud-spits van RKC en Willem II.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen