Aké: "Nadenken kan altijd, maar Oranje zou eerste keus zijn"

30 mei 2017, 09:32

Nathan Aké speelde in de eerste helft van het seizoen na een lastige start veelvuldig bij AFC Bournemouth. Doordat hij in de winterstop al terugkeerde naar Chelsea speelde hij in 2017 een stuk minder. Toch zit de verdediger voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal.

"Vanaf Oranje onder 15 heb ik alle nationale selecties doorlopen, ik vind het een eer dat ik nu voor het 'grote' Oranje in aanmerking kom", vertelt de mandekker aan Het Algemeen Dagblad. Overigens benaderde Marc Wilmots hem nog om te spelen voor Ivoorkust. "Hij vroeg of ik wilde nadenken over spelen voor het geboorteland van mijn pa. Nadenken kan altijd, zei ik. Maar Oranje zou in principe mijn eerste keus zijn. Ik denk dat Wilmots dat wel begreep."

Een eventueel debuut in Oranje zou voor de 22-jarige Aké de kers op de taart zijn. "Dit is toch al een mooi en interessant jaar. Chelsea leende me uit aan Bournemouth, de eerste tweeënhalve maand speelde ik daar nooit. Toen heb ik toch de kans gekregen en die gepakt op Premier League-niveau, waarna Chelsea-trainer Antonio Conte persoonlijk belde dat hij me terug wilde halen in de winterstop."

Gesterkt door die actie van de Italiaanse oefenmeester heeft Aké dan ook vertrouwen in een definitieve doorbraak bij The Blues. "Ik denk dat ik een grote stem krijg in wat er deze zomer gaat gebeuren. Ik moet nu zo veel mogelijk spelen. Dat kan op meerdere posities, maar links centraal achterin voelt het fijnst. We zullen zien of Chelsea me die speeltijd kan bieden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen