Panathinaikos bestraft en kan CL-deelname vergeten

30 mei 2017, 00:01   Bijgewerkt: 30 mei 2017, 00:24

De Griekse voetbalbond heeft Panathinaikos bestraft wegens het feit dat een supporter van de club een halfvol bierblikje naar het hoofd van PAOK Saloniki-coach Vladimir Ivic heeft gegooid, in de confrontatie tussen beide teams op woensdag 17 mei in de Griekse play-offs om een Champions League-ticket.

Op het moment dat Ivic werd geraakt door het bierblikje leidde Panathinaikos met 1-0, maar de Griekse bond heeft PAOK een reglementaire 0-3 zege toegekend. Daarnaast krijgt Panathinaikos drie punten in mindering in de lopende play-offs, moet de club het komende seizoen beginnen met twee strafpunten en heeft het een boete van 41.500 euro ontvangen. Ook moet het twee thuiswedstrijden zonder publiek afwerken.

Door deze maatregelen komt Panathinaikos niet meer in aanraking voor een ticket voor de voorronde van de Champions League, waarin Ajax één van de mogelijke tegenstanders was. Wel heeft de club uit Athene nog de mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen de sancties.

Met nog één speelronde te gaan in de play-offs heeft Panathinaikos vijf punten. PAOK Saloniki voert de groep van vier clubs aan met elf punten, gevolgd door AEK Athene met negen punten op plaats twee. De ploeg die bovenaan eindigt, ontvangt een ticket voor de Champions League-kwalificaties.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen