Jonker behoedt Wolfsburg voor degradatie uit Bundesliga

29 mei 2017, 22:28

Andries Jonker is erin geslaagd VfL Wolfsburg te behouden voor de Bundesliga. De Nederlandse trainer leidde de Bundesliga-kampioen van 2009 maandag ook in de return tegen streekgenoot Eintracht Braunschweig in de play-offs naar de winst. Wolfsburg won in Braunschweig, net als afgelopen donderdag voor eigen publiek, met 1-0.

Jonker werd in februari van dit jaar aangesteld als nieuwe trainer van Wolfsburg. Met de oud-coach van Willem II aan het roer waren de resultaten in het begin prima, maar uiteindelijk eindigden die Wölfe toch op de zestiende plaats in de Bundesliga. Daardoor werden ze veroordeeld tot het spelen van play-offs met de nummer drie van de Tweede Bundesliga, Eintracht Braunschweig.

Door een rake penalty van Mario Gomez won Wolfsburg afgelopen donderdag de thuiswedstrijd tegen Braunschweig met 1-0, waardoor het een redelijke buffer had voor de return op maandag. Daarin kon Wolfsburg voor rust niet echt overtuigen, maar vier minuten na de pauze maakte Vieirinha de verlossende 0-1 voor de bezoekers. De Portugees scoorde vanaf de rand van het penaltygebied in de rebound, na een gekeerde inzet van Yunus Malli.

Daarna kwam de handhaving van Wolfsburg, waar Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer ontbraken vanwege een blessure, niet meer in gevaar. De noordelingen mogen zich derhalve gaan opmaken voor hun 21ste seizoen op rij op het hoogste voetbalniveau van Duitsland.

FC Ingolstadt 04 en SV Darmstadt 98 degradeerden rechtstreeks uit de Bundesliga, vanuit de tweede divisie maakten VfB Stuttgart en Hannover 96 promotie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen