Huddersfield houdt Stam en Reading uit Premier League

29 mei 2017, 19:11   Bijgewerkt: 29 mei 2017, 21:39

Jaap Stam heeft met Reading FC naast promotie naar de Premier League gegrepen. De Nederlandse manager verloor maandag op een volgepakt Wembley de finale van de play-offs na strafschoppen van Huddersfield Town. Na negentig en 120 minuten stond het 0-0, waarna Huddersfield vanaf elf meter met 4-3 won.

Huddersfield eindigde de reguliere competitie in het Championship, het tweede profniveau van Engeland, op de vijfde plaats met een doelsaldo van -2. In de halve finale van de play-offs had het vervolgens penalty's nodig om af te rekenen met Sheffield Wednesday. Nadat Huddersfield Reading dezelfde behandeling gaf in de eindstrijd mag het volgend seizoen voor het eerst sinds 1972 weer op het hoogste niveau in Engeland uitkomen.

De beslissende wedstrijd op Wembley begon met een muisstille minuut ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terroristische aanslag van vorige week in Manchester. Na het eerste fluitsignaal lag het tempo ongelooflijk hoog, waarbij Huddersfield het betere van het spel had. In de eerste elf minuten kreeg het ook twee grote kansen. In de zevende minuut kopte Michael Hefele naast uit een vrije trap, vier minuten later schoot Isaiah Brown (ex-Vitesse) net naast na een voorzet van Elias Kachunga vanaf rechts.

Het sterke begin van Huddersfield beloofde veel voor het vervolg van de partij, maar de amusementswaarde zakte evenredig met het tempo snel naar beneden. Spannend was het wel, maar kansen waren er amper meer. Daardoor bleef hef 0-0 in de reguliere speeltijd en ook in de verlenging namen beide teams amper risico, al kreeg Huddersfield in de slotfase nog wel twee mogelijkheden om een strafschoppenserie af te wenden. Het had echter geen succes in de afwerking, penalty's moesten daardoor uitkomst bieden. De voorzichtige speelwijze van beide ploegen was begrijpelijk, aangezien er een kleine 200 miljoen euro op het spel stond.

De eerste drie strafschoppen waren raak, daarna voorkwam Reading-keeper Ali Al Habsi dat Hefele er 2-2 van maakte voor Huddersfield. Liam Kelly schoot vervolgens overtuigend binnen voor Reading, waarmee hij de formatie van Stam op 3-1 zette. De marge was comfortabel, maar niet voldoende. Liam Moore (hoog over) en Jordan Obita (gestopt) misten de laatste twee strafschoppen voor Reading, waardoor Huddersfield een ommekeer kon bewerkstelligen. Nahki Wells, Aaron Mooy en Christopher Schindler maakten alle drie geen fout vanaf de stip (4-3) en dus zijn The Terriers volgend seizoen weer actief op het hoogste niveau in Engeland. Stam blijft met Reading in het Championship.

Rajiv van la Parra had een basisplaats bij Huddersfield, bij Reading gold hetzelfde voor Joey van den Berg. Stam haalde Van den Berg, die al een gele kaart op zak had, na ruim een uur spelen naar de kant. Roy Beerens bleef op de bank bij Reading.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen