Babel: "Jammer dat Oranje mij niet wil gebruiken"

29 mei 2017, 10:11

Ryan Babel kan het niet geloven dat hij nog geen nieuwe kans heeft gekregen bij het Nederlands elftal. De 30-jarige aanvaller van Besiktas vindt dat hij een uitnodiging voor de nationale ploeg verdiend heeft met zijn prestaties bij zijn Turkse werkgever, maar zag tot zijn ongenoegen dat deze uitbleef voor de komende interlands tegen Marokko, Ivoorkust en Luxemburg.

In een bericht op Instagram laat Babel zijn onvrede merken. "Ze zeiden dat mijn carrière al afgelopen was", schrijft de vleugelaanvaller bij een filmpje. "Het is jammer dat de Nederlandse ploeg mijn vertrouwen en huidige vorm niet wil gebruiken in deze cruciale tijd", aldus Babel, die het woord 'shame' gebruikte, wat te interpreteren valt als een lichte vorm van het woord 'schande', maar ook als 'jammer'.

Babel lijkt herboren te zijn als voetballer. Na zijn periode bij Al Ain, een club uit Abu Dhabi, kwam de oud-Ajacied de eerste helft van het seizoen uit voor Deportivo La Coruña. Daar liet hij een dusdanig goede indruk achter dat de Spaanse club hem langer wilde behouden, maar Babel opteerde voor een overstap naar Besiktas. Daar produceerde hij in 36 optredens maar liefst dertien doelpunten en vier assists. In de Europa League geraakte Babel met zijn Turkse werkgever tot de kwartfinale, mede dankzij drie goals van Babel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen