Ajax viel Van Hanegem erg tegen: "Volstrekt kansloos"

29 mei 2017, 08:07

Willem van Hanegem hoopte afgelopen woensdag dat Ajax na Feyenoord in 2002 de laatste winnaar van de Europa League zou worden, maar het mocht niet zo zijn voor de Amsterdammers. Tegen het stugge en oerdegelijke Manchester United ging de ploeg van coach Peter Bosz met 0-2 onderuit. Van Hanegem was allesbehalve onder de indruk van Ajax.

"Ajax viel mij erg tegen in de finale van de Europa League. Volstrekt kansloos tegen het Manchester United van José Mourinho", concludeert Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Zoals die Antonio Valencia die Amin Younes opvrat, dat was het hele verhaal. Dan hoor ik al die mensen weer zielig piepen over de speelwijze van die Engelsen. Ik ben er zelf ook niet gek op, maar door het zo te doen wisten ze gewoon zeker dat ze zich alsnog zouden plaatsen voor de Champions League."

Desalniettemin denkt Van Hanegem dat de nabije toekomst er wel weer rooskleurig uitziet voor de Amsterdamse club. "Ajax moet komend seizoen wel weer iets winnen. Maar de club mag met enig vertrouwen de nabije toekomst ingaan. Die Frenkie de Jong, die kan wel wat hè. Die gozer zie ik voortdurend de regie nemen als hij invalt. Donny van de Beek wordt wel heel erg gepusht door mensen in de voetballerij, maar hij is wel een talent natuurlijk. Net als Justin Kluivert en Abdelhak Nouri. En natuurlijk Matthijs de Ligt. Al moeten we ophouden over zijn leeftijd. Hij heeft het fysiek van een volwassen speler en hij staat er niet omdat hij zo jong is, maar omdat hij kwaliteiten heeft."

Van Hanegem kijkt ook nog even vooruit naar de duels van Oranje met Marokko, Ivoorkust en Luxemburg. "Geen duels om lekker voor te gaan zitten, maar ik ben wel nieuwsgierig. Ik las ergens dat de selectie van bondscoach Dick Advocaat volkomen logisch was. Ik mis jongens als Erik Pieters, Patrick van Aanholt en Leroy Fer. Die gasten draaien al zo lang mee in Engeland, waarom neem je die nou niet op in de selectie voor deze drie interlands?", vraagt Van Hanegem zich af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen