Totti zwaait af bij Roma: "Bang voor wat er nu gaat komen"

28 mei 2017, 23:19

Francesco Totti speelde zondagavond zijn allerlaatste wedstrijd als profvoetballer. Als invaller won hij met AS Roma met 3-2 van Genoa. Na afloop was het clubicoon tot tranen toe geroerd tijdens zijn afscheid van het publiek. In het Stadio Olimpico nam hij de microfoon voor een afscheidsspeech.

"Toen ik jonger was, was een voetbal mijn favoriete speelgoed. En dat is het nog steeds. Maar er komt een tijd om volwassen te worden. En de tijd heeft dat besluit voor mij genomen", aldus Totti na afloop. "Ik denk aan mijn loopbaan als een sprookje. Maar nu is de betovering voorgoed verbroken. Ik trek straks voor de laatste keer mijn shirt uit. Ik moet toegeven dat ik niet klaar ben om te zeggen dat het voorbij is, misschien zal ik dat wel nooit zijn."

Sta me toe om een beetje bang te zijn. Ik heb jullie nodig en de warmte die jullie me altijd hebben gegeven. Dan kan ik de bladzijde omslaan om aan een nieuw avontuur te beginnen", sprak hij tegen de supporters van Roma. "Het was een eer om aanvoerder te zijn van deze ploeg. En jullie zullen voor altijd deel uitmaken van mijn leven. Mijn hart blijft hier. Nu loop ik zo de trap af, naar de kleedkamer waar ik als kind binnenkwam. Ik vertrek hier als een man."

"Nu ben ik bang voor wat gaat komen", vervolgt het AS Roma-icoon. "Het is niet dezelfde angst die je voelt als je voor het doel staat en een strafschop moet scoren. Dit keer kan ik niet door de gaten in het doelnet heenkijken om te zien wat er komen gaat. Maar ik wil iedereen bedanken. Ik ben blij dat ik 28 jaar van mijn leven bij AS Roma heb doorgebracht", besloot hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen