Assistent Enrique aan de slag als trainer van Celta de Vigo

28 mei 2017, 21:06

Juan Carlos Unzué is de nieuwe trainer van Celta de Vigo, dat maakt de club zondag bekend via de officiële kanalen. Hij komt over van FC Barcelona, waar hij de afgelopen seizoenen assistent-trainer was van Luis Enrique. Bij Celta volgt hij de Argentijn Eduardo Berizzo op.

Unzué is geen onbekende bij Celta de Vigo. Ook in seizoen 2013/2014 was hij al werkzaam bij de club. Ook toen was hij assistent van Enrique. De trainer van Barcelona stond dit seizoen echter voor het laatst voor de groep bij de Spaanse bekerwinnaar en heeft nog geen nieuwe klus. Unzué werd even genoemd als zijn opvolger, maar kiest ervoor om bij Celta op eigen benen te staan.

Unzué was tweemaal eerder hoofdtrainer. Bij Numancia en Racing Santander. Celta de Vigo haalde weliswaar de halve finale van de Europa League, waar Manchester United te sterk bleek, maar kende verder een teleurstellend seizoen. In de Primera División eindigde de club als dertiende en werd in de Copa del Rey in de halve finale uitgeschakeld. Daardoor moet Celta het volgend seizoen zonder Europees voetbal doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen