Roda JC blijft in Eredivisie na nipte zege op buurman MVV

28 mei 2017, 16:32

De keuze om Yannis Anastasiou te ontslaan als trainer van Roda JC voor het tweeluik met MVV heeft goed uitgepakt. In het eigen Parkstad Limburg Stadion verzekerde Roda zich vandaag (zondag) van nog een jaar Eredivisievoetbal: 1-0. MVV speelt sinds 2000 in de Eerste Divisie, en zal ondanks dat het niet onder deed voor Roda en een dubieuze rode kaart kreeg ook volgend jaar op het tweede Nederlandse profniveau uitkomen.

De Sterrendragers creëerden als eerst gevaar, toen Luís Pedro in de tiende minuut het doel van Benjamin van Leer onder vuur nam. De sterkhouder van Roda had een prima reflex in huis op de poging van Feyenoord-jeugdproduct Pedro, en dus bleef een vroege openingstreffer voor MVV achterwege. Verder was het in de openingsfase aftasten door beide ploegen, in een snikheet Parkstad Limburg Stadion. De ploegen leken goed aan elkaar gewaagd en hadden na 22 minuten een drinkpauze verdiend.

Direct na deze drinkpauze werd de ban gebroken: Adil Auassar sneed een corner goed aan en Daryl Werker, ooit nog door Roda verhuurd aan MVV, kopte via de kunstgrasmat de bal achter doelman Bo Geens. Direct hierna wist Henk Dijkhuizen, die opnieuw in de basis begon, bijna direct de 2-0 binnen te koppen, maar dit keer werd de hoekschop van Auassar niet verzilverd. Aan de andere kant was Arsenal-huurling Kelechi Nwakali dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging met een mooie curve net over.

Pedro werd namens MVV nog tot drie keer toe gevaarlijk, maar had pech in de afronding. Roda had pech dat na een mooie aanval een voorzet van Mikhail Rosheuvel net niet aankwam, en dus gingen beide Limburgse ploegen met een 1-0 tussenstand richting de kleedkamers. In het begin van de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en wist MVV geen gevaar te stichten voor het Roda-doel. Toen in de 55ste minuut Nwakali niet verder kon besloot trainer Ron Elsen om stormram Thomas Verheydt in te brengen.

MVV zocht ondanks de numerieke minderheid de aanval, maar de bal viel ondanks de hoge druk van de bezoekers steeds net niet goed. Auassar stond opgesteld als centrale verdediger en dit pakte goed uit: de ervaren speler speelde een dijk van een wedstrijd en was een rots in de branding voor Roda. Omdat MVV genoeg had gehad aan één doelpunt bleef het billenknijpen voor het thuispubliek, maar de Koempels hielden stand en zullen dus volgend jaar weer in de Eredivisie te bewonderen zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen