Luis Enrique vertrekt: "Maar ligt goede basis voor Barça"

28 mei 2017, 09:59

Na drie seizoenen kwam er zaterdag een einde aan het tijdperk van Luis Enrique als coach van FC Barcelona. De oefenmeester zwaaide af met de winst van de Copa del Rey. In de finale werd Deportivo Alavés met 3-1 verslagen.

"Ik weet nog niet hoe mijn toekomst eruit ziet. Het ligt eraan welke aanbiedingen er op mijn pad komen", aldus Enrique na de zege op Alavés. "Van veel dingen hier heb ik genoten en als je de mogelijkheid hebt om prijzen te pakken en de fans blij te maken, dan maakt je dat heel trots. Ik draag deze prijs op aan mijn vrouw en familie."

Wie Enrique opvolgt bij FC Barcelona wordt morgen (maandag) bekend, maar de vertrekkende trainer ziet de toekomst van de Catalaanse club positief tegemoet. "Er ligt een goede basis voor Barça om volgend seizoen iets geweldigs te doen", vervolgt Enrique. "Het beste was voor mij om te vertrekken en dat was volgens mij ook het beste voor de spelers. Ze hebben hun ambitie laten zien. We zijn teruggekomen om een prijs te pakken, maar hadden meer aan de fans willen geven."

In La Liga eindigde Barcelona dit seizoen als tweede, in de Champions League verloor het in de kwartfinale van Juventus.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen