Arsenal houdt Chelsea van dubbel en wint dertiende FA Cup

27 mei 2017, 20:34   Bijgewerkt: 27 mei 2017, 22:01

Arsenal heeft zaterdag beslag gelegd op de FA Cup. In de finale won de ploeg van Arsène Wenger met 2-1 van landskampioen Chelsea. Voor Arsenal betekent het de dertiende keer in de clubgeschiedenis dat de FA Cup wordt gewonnen.

Arsenal kende een droomstart op Wembley. Al na vier minuten maakte Alexis Sánchez de openingstreffer. Over dat doelpunt zal nog wel even gediscussieerd worden want in eerste instantie werd de goal afgekeurd vanwege buitenspel. Na overleg besloot de scheidsrechter om de treffer wel goed te keuren. Arsenal was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en had misschien wel meer verdiend dan een 1-0 voorsprong.

Toch kwam Chelsea nog terug. Diego Costa vond de ruimte in het strafschopgebied en sloeg direct toe. Lang kon de ploeg daar niet van genieten, want het antwoord van Arsenal kwam snel. Het was Aaron Ramsey die uit een voorzet van Olivier Giroud de 2-1 kon binnenkoppen. 

Hector Bellerín kreeg vervolgens een uitstekende kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar schoof de bal voorlangs. In de slotfase werd Chelsea nog gevaarlijk, maar doelman Ospina stond goed op te letten. Arsenal hield stand en won zo voor de derde keer in vier jaar tijd de FA Cup.

[photo,106738,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen