De Roon: "Laten zien dat ik mee kan in de Premier League"

25 mei 2017, 17:32

Marten de Roon degradeerde dit seizoen met Middlesbrough uit de Premier League. Toch ziet de middenvelder ook nog genoeg positieve punten. Na een lastige start in Engeland is hij op persoonlijk vlak zeer tevreden met zijn ontwikkeling.

Eén van de positieve punten dit seizoen voor De Roon was zijn debuut in het Nederlands elftal. Ook voor de aankomende interlands zit hij bij de voorselectie, waar hij hoopt het jaar toch nog goed af te kunnen sluiten. "We hebben met Middlesbrough een lastig seizoen achter de rug waarin we gedegradeerd zijn. Ik ben blij bij het Nederlands elftal te zijn. Hier kun je lekker op het veld staan om wat vertrouwen op te doen", vertelt hij aan RTV Rijnmond. "In de tweede seizoenshelft hebben we als team heel matig gepresteerd. Dat is teleurstellend. Je houdt er een slecht gevoel aan over, terwijl je misschien meer had gehoopt."

Op persoonlijk vlak ging het een stuk beter. "Ik denk dat ik redelijk heb kunnen spelen en kunnen laten zien dat ik wel mee kan in de Premier League", stelt De Roon, die nog niet weet waar hij na het seizoen speelt. "Op dit moment ben ik gewoon nog Middlesbrough-speler en zo ga ik er ook na dit seizoen in. Maar ik ben een voetballer en die wil altijd op het hoogste niveau spelen. Het is lastig om te zeggen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen