Veltman: "Voelde als een thuiswedstrijd qua supporters"

25 mei 2017, 08:47

Joël Veltman is teleurgesteld dat hij met Ajax de Europa League-finale heeft verloren van Manchester United (0-2). De verdediger maakte de Ajax-supporters na afloop wel een compliment.

"Hoe ik deze avond heb ervaren? Ik denk dat het bij heel veel spelers pas begon te kriebelen toen we in het stadion kwamen, toen er al veel fans zaten. Dit voelde als een thuiswedstrijd qua fans, dat was prachtig. Uiteindelijk heerst wel de teleurstelling", aldus Veltman bij FOX Sports. Ajax kwam vlak na rust met 0-2 achter, maar de rechtsback bleef er daarna nog in geloven. "Rond de 75ste, tachtigste minuut begon ik het gevoel te krijgen dat dit hem niet zou worden. Als je nog geen kans hebt gehad en met 0-2 achter staat, dan weet je dat het lastig wordt."

Veltman was het eens met de stelling dat Ajax 'veel basisfouten' maakte. "Daardoor kom je moeilijk tot kansen. Af en toe was het wel goed, maar dan stokte het bij het penaltygebied", antwoordde hij. "We hebben geen kansen gecreëerd, zij wel en dan loop je achter de feiten aan."

Over zijn eigen spel was Veltman wel tevreden. "Zo wil ik ook spelen: kort op de man en fel, die felheid nemen andere jongens ook over. Ik bedoel niet dat ik zelf top was, maar iedereen moet top zijn om te winnen van Manchester United", besloot de verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen