Ajax start 'gewoon' met Onana en Traoré in eindstrijd

24 mei 2017, 19:43   Bijgewerkt: 24 mei 2017, 19:51

André Onana en Bertrand Traoré beginnen vanavond in de basis bij Ajax in de Europa League-finale tegen Manchester United. In de ochtend was twijfel ontstaan over de inzetbaarheid van het tweetal, maar coach Peter Bosz heeft beide spelers gewoon als basisspelers op het wedstrijdformulier gezet.

Onana staat onder de lat bij Ajax en ziet voor zich verdedigers Joël Veltman, Davinson Sánchez, Matthijs de Ligt en Jairo Riedewald. Laatstgenoemde speelt links in de defensie. Daley Sinkgraven is dit seizoen de vaste linksback van Ajax, maar stond de afgelopen zes weken aan de kant met een knieblessure en hervatte pas vorige week de training. Bosz nam Sinkgraven niet op in zijn wedstrijdselectie.

Traoré speelt in de voorhoede samen met Kasper Dolberg en Amin Younes. Op het middenveld staan met Lasse Schöne, Davy Klaassen en Hakim Ziyech de vertrouwde namen bij Ajax.

Bij Manchester United hoort Daley Blind bij de eerste elf. De Nederlander, die zijn jeugdopleiding genoot bij de tegenstander uit Amsterdam en in de zomer van 2014 overstapte naar Old Trafford, vormt bij de Engelsen het hart van de defensie met Chris Smalling. Sergio Romero, in het verleden actief bij AZ, verdedigt het doel van Manchester United. Manager José Mourinho laat Timothy Fosu-Mensah op de bank beginnen.

De aftrap bij Ajax - Manchester United in de Friends Arena in Stockholm is om 20.45 uur.

Opstellingen

Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt, Riedewald; Schöne, Ziyech, Klaassen; Traoré, Dolberg, Younes

Manchester United: Romero; Valencia, Smalling, Blind, Darmian; Herrera, Fellaini, Mata, Pogba, Mkhitaryan; Rashford

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen