Update: Van der Sar over Onana: "Gaat goed, hij moet wel"

Update: Van der Sar over Onana: "Gaat goed, hij moet wel"

24 mei 2017 – Slecht nieuws vanuit het Ajax-kamp, als we de berichten van Keje Molenaar in gesprek met NPO Radio 1 moeten geloven. Volgens de oud-Ajacied (die ook een tijd deel uitmaakte van de ledenraad) zijn Bertrand Traoré en André Onana ziek en daardoor zeer twijfelachtig voor de Europa League-finale van Ajax tegen Manchester United.Beide spelers zouden ziek zijn, maar de situaties zouden niet direct aan elkaar gelinkt zijn. Traoré zou kampen met een keelontsteking en het grootste twijfelgeval zijn, terwijl Onana lichte last heeft van griepverschijnselen. Molenaar claimt zeer goed ingevoerde bronnen daarover te hebben gesproken.

Mocht Traoré niet kunnen spelen, dan zal Justin Kluivert of David Neres vermoedelijk in de basiself spelen, hetgeen een aderlating is, maar dat is niet onoverkomelijk. Beide spelers hebben de voorbije maanden regelmatig hun klasse getoond in het eerste van de Amsterdammers.

Een eventuele absentie van Onana is erger. Dan moet Diederik Boer namelijk zijn opwachting maken. De reservegoalie stond voor het laatst in het eerste van Ajax tijdens de met 2-1 verloren bekerwedstrijd tegen SC Cambuur medio december. Sindsdien speelde hij nog wel een duel met Jong Ajax. Overigens is ook Norbert Ablas meegereisd, maar de derde doelman van Ajax heeft nog geen minuut in het eerste gespeeld.

10:13 Ajax ontkracht berichtgeving rondom 'zieke' Onana en Traoré
Ajax heeft snel gereageerd op het bericht van Keje Molenaar dat Bertrand Traoré en André Onana ziek zouden zijn. De persvoorlichting van de Amsterdammers doet tegenover NUsport het bericht af als onzin en zijn de rechtsbuiten en doelman fit genoeg om te spelen. De club meldt verder geen idee te hebben hoe de oud-Ajacied aan deze foutieve informatie is gekomen. 

11:54: 'Toch twijfel rondom inzetbaarheid Onana'
Er zijn toch twijfels rondom de inzetbaarheid van André Onana, zo meldt ditmaal de NOS op basis van 'betrouwbare' bronnen. De keeper zou woensdagmiddag in aanloop naar de finale zijn rust pakken, waarna er later op de dag bepaald wordt of hij mee kan doen. Traoré wordt niet (meer) genoemd door de publieke omroep. Het is hoe dan ook geen rustige ochtend rondom Ajax in de aanloop naar de finale tegen Manchester United in de Europa League. 

15:34: Van der Sar over Onana: "Gaat goed, hij moet wel spelen"
De ophef over de fitheid van André Onana lijkt onterecht. In de fanzone van Ajax in Stockholm werd Edwin van der Sar aangeschoten door FOX Sports en de directeur bevestigde dat de doelman in orde is. "Het gaat goed. Hij moet wel spelen, want ik heb mijn handschoenen niet bij me", zo antwoordde de oud-keeper gevat.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 29 februari 2020

  2. vrijdag 28 februari 2020