Nouri en De Jong hopen op selectieplek bij unieke finale

22 mei 2017, 13:30

Het is een speciale week voor Ajax, dat het voor de eerste keer in 21 jaar weer eens mag laten zien in een Europese finale. De Ajacieden binden woensdagavond in Solna de strijd aan met Manchester United. Abdelhak Nouri en Frenkie de Jong hopen de selectie te halen, zo zeggen ze tegen FCUpdate.nl. "Misschien sta je daar maar één keer in je leven."

Nouri kijkt niet op tegen Man United

Vijftien keer kwam de 20-jarige Nouri, die de gehele jeugdopleiding van Ajax doorliep, tot dusver in actie in de hoofdmacht van Ajax. Driemaal in de Europa League: tegen Panathinaikos en Standard Luik startte het grote talent in de basis, in het thuisduel met Legia Warschau viel Nouri in. Bij de acht knock-outwedstrijden zat de middenvelder drie keer niet bij de selectie, waaronder in Lyon en Gelsenkirchen. "Ik hoop dat ik bij de finale in de selectie zit."

Nouri weet dat het een voordeel is dat Zlatan Ibrahimovic geblesseerd is en Eric Bailly geschorst is bij Man United. "Maar bij ons is Nick Viergever geschorst, dat is ook een heel goede speler", stelt de jonge Ajacied. "Ach, ik ben ook niet zo van het opkijken tegen een tegenstander. Natuurlijk respecteer ik ze enorm – het is een club met spelers die enorm veel kwaliteiten hebben – maar ik kijk altijd naar mijn eigen ploeg. Je moet altijd overtuigd zijn van je eigen kracht."

De Jong: "Het is aan Bosz"

Waar Nouri al twee basisplaatsen kreeg in de Europa League, moet De Jong het tot dusver doen met drie invalbeurten. Tegen Panathinaikos, FC Kopenhagen en Schalke 04 mocht de 20-jarige middenvelder opdraven. In de knock-outfase zat de voormaliger Willem II'er vijf van de acht keer bij de wedstrijdselectie. "Ik heb geen idee of ik bij de groep zal zitten bij de finale. Ik heb er best vaak bij gezeten bij Europa League-wedstrijden en mocht een paar keer ingevallen, maar het is afwachten. Het is aan Peter Bosz. Ik kan alleen maar hopen."

"Ik denk wel dat het terecht is", doelt De Jong op het overtuigende spel van Ajax in Europa. "We hebben goede wedstrijden gespeeld, met mooi voetbal. Nu moeten we zorgen dat we de finale winnen", aldus het Talent van het Jaar van de Jupiler League. "Dat is zeker mogelijk. We staan niet voor niets in de finale en gaan dus voor de winst. Manchester United is natuurlijk wel een heel grote club, met grote spelers. Daar moeten we respect voor hebben, maar we moeten ze ook niet overschatten. Ik denk dat wij ons eigen spel moeten spelen en dat we dan een goede kans maken. We hebben laten zien dat we het kunnen, dus gaan we met veel vertrouwen de finale tegemoet", besluit De Jong.

Door: Koen Jans

Lees ook: Nouri kijkt naar Iniesta: "Hij geniet ook van het spelletje"

Lees ook: Frenkie de Jong is klaar voor meer minuten in Ajax 1

[photo,106506,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen