Promotie Stuttgart, Hannover; Jonker treft Braunschweig

21 mei 2017, 17:39

Na hun degradatie in het afgelopen seizoen keren VfB Stuttgart en Hannover 96 na één jaar terug in de Bundesliga. Beide teams verzekerden zich zondag, in de laatste speelronde van de Tweede Bundesliga, van promotie naar het hoogste niveau.

Stuttgart stelde haar terugkeer in de Bundesliga veilig met een 4-1 thuiszege op FC Würzburger Kicker. Simon Terodde (2), Matthias Zimmermann en Daniel Ginczek maakten de goals voor Stuttgart. Hannover 96 promoveerde ondanks een 1-1 gelijkspel bij SV Sandhausen. Florian Hübner redde in de zestigste minuut het punt voor Hannover, drie minuten nadat Sandhausen op 1-0 was gekomen via Thomas Pledl.

Stuttgart eindigt de Tweede Bundesliga bovenaan met 69 punten (doelsaldo +26). Hannover volgt met twee punten minder (doelsaldo +19) op de tweede plaats. Eintracht Braunschweig stelde de derde plek (66 punten, doelsaldo +14) veilig en plaatste zich daarmee voor de nacompetitie tegen VfL Wolfsburg. De ploeg van Andries Jonker eindigde in de Bundesliga op de zestiende stek. Braunschweig sloot de competitie af met een 2-1 zege op Karlsruher SC. Julius Biada maakte in de 34ste minuut het verschil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen