Club Brugge pakt ticket CL-voorronde, Mühren trefzeker

21 mei 2017, 16:41

Club Brugge gaat de voorronde van de Champions League in. De formatie van trainer Michel Preud'homme (ex-FC Twente) stelde zondag de tweede plaats in de Belgische competitie veilig door concurrent KAA Gent in een rechtstreeks gevecht met 2-1 te verslaan.

Wesley en Hans Vanaken zorgden ervoor dat Club Brugge na 57 minuten al met 2-0 voor stond in het eigen Jan Breydelstadion. Kenny Saief bracht Gent in de zeventigste minuut terug in de partij, maar verder liet Club Brugge de bezoekers niet komen en stelde zodoende het voorrondeticket voor de CL veilig.

Club Brugge eindigt op de tweede plaats in de Pro League met vier punten voorsprong op nummer drie Gent, dat zich moet troosten met een Europa League-startbewijs. Stefano Denswil en Ruud Vormer stonden in de basis bij Club Brugge tegen Gent, Lex Immers viel in en Ricardo van Rhijn bleef op de bank.

Anderlecht, dat zich afgelopen donderdag al verzekerde van het kampioenschap, sloot af met een 3-2 thuiszege op Oostende. Frank Acheampong maakte in de 78ste minuut het verschil voor de equipe uit Brussel. Oostende gaat als nummer vier naar de finale van de play-offs om een Europees ticket.

Na een 0-2 achterstand speelde Zulte Waregem met 2-2 gelijk tegen Charleroi. AZ-huurling Robert Mühren redde in de slotfase het punt voor Essevee, waarvoor het zijn tweede goal van dit seizoen was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen