Ziyech: "Bizar, nog geen jaar geleden tekende ik hier"

Ziyech: "Bizar, nog geen jaar geleden tekende ik hier"

19 mei 2017 – Een jaar geleden was Hakim Ziyech nog speler van FC Twente, dat op dat moment als gevolg van alle financiële perikelen moest vrezen voor verplichte degradatie naar de Jupiler League. Afgelopen zomer tekende de spelmaker bij Ajax, waarmee hij komende woensdag in Stockholm de Europa League-finale speelt tegen Manchester United. Het kan snel gaan.

Op de vraag van Ajax.nl wat zijn droomscenario voor de finale is, antwoordt Ziyech: "Winnen. Op welke manier dan ook. Sowieso is de finale spelen iets dat ik nooit had durven dromen. Nog geen jaar geleden tekende ik hier mijn contract. Bizar", aldus Ziyech. Met de sfeer in het team zit het wel goed. "We zijn allemaal nog gretiger dan normaal. De duels zijn feller en we doen er allemaal nog een extra tandje bij."

Qua voorbereiding op de eindstrijd doet Ziyech niets anders dan bij normale wedstrijden. "In principe is mijn voorbereiding op dit duel niet anders dan normaal", begint hij zijn uitleg. "Kijk, zo'n finale is voor mij natuurlijk ook nieuw. Ik kan het beste afgaan op de rituelen en de handelingen die ik gewend ben. Welke rituelen dat zijn? Ik zorg dat ik goed eet en goed slaap. Als we op reis zijn deel ik altijd een hotelkamer met Appie (Nouri, red.). Dat betekent genoeg afleiding, haha! We hebben veel lol samen. Verder luister ik muziek om te ontspannen. Broederliefde is momenteel favoriet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 22 november 2017

  2. dinsdag 21 november 2017