Cocu: "Aantal veranderingen in de groep is noodzakelijk"

Cocu: "Aantal veranderingen in de groep is noodzakelijk"

19 mei 2017 – Er staat komende zomer veel te gebeuren bij PSV. Omdat de Eindhovenaren een zeer teleurstellend seizoen achter de rug hebben - met vroegtijdige uitschakeling in Europa, de titelrace en de KNVB Beker - hamert coach Phillip Cocu erop dat er de nodige mutaties moeten plaatsvinden in de selectie.

"Een aantal veranderingen binnen de groep is noodzakelijk. Ik hoop dat er de komende weken al wat gebeurt", zegt Cocu via het officiële clubmedium van PSV over de situatie op De Herdgang. De trainer hoopt dat de spelersgroep snel gestalte krijgt, maar beseft wel dat haastige spoed zelden goed is. "We zijn wel afhankelijk van wanneer de markt op gang komt. Wij willen een aantal spelers aantrekken en afscheid nemen van een aantal jongens dat toe is aan een nieuwe uitdaging."

De exit van de spelers die hun heil elders gaan zoeken opent de deur voor talenten. Dat is iets wat Cocu absoluut aanmoedigt. "Uitblinken in Jong PSV, betekent niet automatisch dat een jongen ook gaat uitblinken in PSV 1. Je stroomt meteen in bij de top van Nederland, dat is echt een heel hoog niveau", accentueert Cocu wel. "Als iemand zich goed manifesteert bij Jong PSV, stippelen we een bepaalde route met hem uit. Op trainingen zien we vervolgens hoe hij zich verhoudt tot spelers van PSV 1. Ik vind dat talenten daar moeten aantonen minstens even goed te zijn als selectiespelers om aanspraak te maken op speelminuten", zegt Cocu, die Memphis Depay als voorbeeld noemt. Die was ongeduldig, geeft de trainer aan. "Als een talent rijp is, dan bieden we absoluut kansen."

Lees ook: 'Ruimte voor doorstroming talenten: Ajax versus PSV'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 19 november 2017

  2. zaterdag 18 november 2017