Van den Brom mist buitenspelers en laat Stengs starten

Van den Brom mist buitenspelers en laat Stengs starten

19 mei 2017 – AZ zegevierde afgelopen woensdag knap met 1-4 bij FC Groningen, in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. Een mooie en belangrijke overwinning voor de Alkmaarders, maar de ploeg van coach John van den Brom is niet zonder kleerscheuren uit de eerste ontmoeting met de Groningers gekomen.

Van den Brom geeft op de clubwebsite aan dat meerdere spelers gehavend uit de strijd zijn gekomen. "Jahanbakhsh en Garcia zijn niet fit uit de wedstrijd tegen Groningen gekomen. Verder is Luckassen een twijfelgeval en is Van Eijden, net als woensdag, niet inzetbaar. De andere jongens zijn fit uit de strijd gekomen. Als je wint zijn er amper pijntjes en wil iedereen erbij blijven", vertelt Van den Brom. Ridgeciano Haps en Mattias Johansson zijn wel beschikbaar voor de AZ-trainer.

De 1-4 winst in Groningen heeft het vertrouwen van AZ goed gedaan. "De sfeer in de groep is goed, dat heb je ook op de training kunnen zien. Het goede gevoel uit Groningen willen we in eigen huis een vervolg geven om ook daar onze supporters te vermaken. En dat willen we doen met grotendeels dezelfde ploeg als tijdens de uitwedstrijd. Ik ga dus geen jongens sparen. Als je ineens een heel ander elftal opstelt, geeft je geen goed signaal af", zegt Van den Brom.

Calvin Stengs, die in Groningen uitermate succesvol inviel, zal in de basis staan in de return in Alkmaar. "Hij heeft al het hele jaar met ons meegetraind en heeft het woensdag fantastisch gedaan als rechtsbuiten. Hij vult die positie op zijn manier in. De onbevangenheid in zijn spel is mooi, dat moet hij zo houden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 22 november 2017

  2. dinsdag 21 november 2017