Padt bij Oranje: "Klinkt cliché, maar hier droom je van"

Padt bij Oranje: "Klinkt cliché, maar hier droom je van"

19 mei 2017 – Het meest verrassende gezicht in de op donderdag gepubliceerde voorselectie van het Nederlands elftal, het eerste voorlopige keurkorps van de nieuwe bondscoach Dick Advocaat, is Sergio Padt. De 26-jarige doelman is trots op de fraaie beloning die hij voor zijn keeperswerk bij FC Groningen gekregen heeft.

"Het klinkt cliché, maar hier droom je van. Het is een stap in de goede richting", reageert Padt op de website van zijn management Wasserman op zijn plaats in de voorselectie van Oranje. Het ligt voor de hand dat hij ook tot de definitieve selectie zal behoren, omdat alleen Jasper Cillessen en Jeroen Zoet naast de Groningen-keeper zijn opgenomen in de selectie. "Er zijn maar drie keepers geselecteerd, maar je weet niet of de bondscoach ze uiteindelijk alle drie wil meenemen of dat er een afvalt. Voorlopig richt ik me eerst nog op de play-offs. Pas later ga ik me met Oranje bezighouden."

"Ik hoorde van mijn vriendin dat ik in de voorselectie was opgenomen", zegt Padt verder. "Ik was er zelf niet echt mee bezig. Ik heb wel gekeken wie eventueel de concurrenten zijn en dan heb je stiekem een beetje hoop. Maar zoiets spreek je niet hardop uit", aldus de sluitpost.

Padt doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Via HFC Haarlem, Go Ahead Eagles en AA Gent kwam hij bij FC Groningen terecht. Daar staat hij sinds 2014 onder de lat.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 21 november 2017

  2. maandag 20 november 2017