Den Bosch lanceert unieke seizoenkaart: 'Pay Per Point'

Den Bosch lanceert unieke seizoenkaart: 'Pay Per Point'

19 mei 2017 – FC Den Bosch is met een zeer creatief en innovatief concept op de proppen gekomen. De Brabantse Jupiler League-club komt met een 'Pay Per Point'-systeem. Zoals deze naam al doet vermoeden, worden seizoenkaarten verkocht voor een prijs die afhangt van het aantal punten dat de Bossche club pakt.

Komend seizoen kunnen Den Bosch-fans via het concept 'Pay Per Point' al een seizoenkaart aanschaffen voor 25 euro. Dit is een instapbedrag. Daarna treedt het puntensysteem in werking. Een overwinning 'kost' 10 euro, voor een gelijkspel staat 5 euro en in het geval van een nederlaag hoeft er niets betaald te worden. De sportieve prestaties bepalen dus de prijs van een seizoenkaart.

"Van het variabele bedrag per punt gaat de helft naar de club en komt de andere helft ten goede aan de jeugdopleiding en de FC Den Bosch Foundation", meldt Den Bosch verder. De Brabanders hebben ook een actie lopen, waarbij fans het nieuwe wedstrijdshirt voor het seizoen 2017-2018 gratis krijgen bij het bestellen van een nieuwe seizoenkaart.

Hoe duur zou dit concept de afgelopen seizoenen geweest zijn, in vergelijking met de normale prijs? Het seizoen 2015-2016 leverde Den Bosch zeven zeges en vijf gelijke spelen op in eigen huis. Fans op de zuidtribune betaalden in dat geval 147 euro voor een seizoenkaart, maar met 'Pay Per Point' zou dit bedrag 120 euro zijn geweest (25 euro vast instapbedrag + 70 euro voor de zeven overwinningen + 25 euro voor de vijf gelijke spelen).

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 22 november 2017

  2. dinsdag 21 november 2017