Sánchez: "Onervarenheid gecompenseerd met talent"

Sánchez: "Onervarenheid gecompenseerd met talent"

19 mei 2017 – Tien maanden geleden stond Davinson Sánchez in de finale van de Copa Libertadores, die hij toen met Atlético Nacional wist te winnen van Independiente del Valle. De Colombiaanse verdediger gaat met Ajax voor de tweede hoofdprijs in zijn nog prille carrière. De sterkhouder van de Amsterdammers kan niet wachten tot er gefloten wordt voor de aftrap van de Europa League-finale tegen Manchester United.

"Wat je tijdens finales op het veld beleeft, is onbeschrijflijk. Het zijn unieke momenten. Er zijn geen woorden voor. Je kan onmogelijk beschrijven hoe alles loopt", blikt Sánchez voor de camera van Ajax TV vooruit op de eindstrijd van komende woensdag. "We gaan naar Stockholm om de titel naar Amsterdam te halen. Manchester United is een geduchte tegenstander, maar we zijn niet minder en twijfelen niet aan onszelf. We zijn niet zomaar een club. Ajax heeft ook een rijke geschiedenis. We hebben bovendien zeer constant gepresteerd en helpen elkaar altijd."

Sánchez wil de kroon zetten op een verrassend goede Europese campagne. "In het begin heb je twijfels. Je weet niet of je het echt aankan", doelt de Colombiaan op de nederlaag tegen Rostov in de play-offs van de Champions League. "Maar naarmate het toernooi vordert, besef je dat je deel uitmaakt van een bijzonder team. Als iedereen in dezelfde doelen gelooft, is het makkelijk om een team te smeden. Zoals we tot nu toe hebben gedaan: ons talent in dienst van Ajax stellen."

"Door keihard werken staan we nu in de finale", vervolgt Sánchez. "Sommigen vinden dat we te jong zijn en te weinig internationale ervaring hebben. We zijn ook onervaren, maar dat hebben we gecompenseerd met ons talent. We geloven dat ervaring niet alles is en dat je met talent alleen al heel ver kan komen. Voor anderen ben je geen favoriet, maar in het veld heb je de overtuiging dat je het kan redden. Door je manier van voetballen kan je je tegenstander klein krijgen", weet de Zuid-Amerikaan.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 21 november 2017