De Groot: "Verschil tussen beide helften was te groot"

De Groot: "Verschil tussen beide helften was te groot"

18 mei 2017 – NEC begon donderdag slecht aan de eerste confrontatie met FC Emmen in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie. Op bezoek bij de Jupiler League-club stond de Nijmeegse club al binnen vier minuten met 1-0 achter. In de tweede helft stelden de Gelderlanders orde op zaken en wonnen ze met 1-3. De return is zondag in De Goffert.

"Je weet dat dit een lastige avond zou kunnen zijn. Dat is ook gebleken", aldus NEC-trainer Ron de Groot op de persconferentie. "Na vier minuten viel de 1-0, een doelpunt dat niet had mogen vallen. Daarna hadden we nog geluk dat het niet ook 2-0 werd. Emmen kon snel van kant wisselen en werd gevaarlijk. In de tweede helft hebben we er doorheen kunnen voetballen."

Gregor Breinburg maakte tien minuten na de pauze gelijk voor NEC. "De 1-1 gaf vertrouwen, dat zag je. Het verschil tussen de twee helften was te groot, na rust hebben we goed gespeeld", vervolgt De Groot. "Daarna hebben we door kunnen pakken met de 1-2 en 1-3. Deze lijn moeten we zondag doortrekken, we zijn er nog niet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 22 november 2017

  2. dinsdag 21 november 2017